Zwangerschapswens: zwanger via eten?

1
Ik wil heel graag zwanger worden, kan ik naast het slikken van foliumzuur nog andere dingen doen met mijn voeding die goed zijn voor de zwangerschapswens en hopelijk latere zwangerschap?


Antwoord
: U kunt naast foliumzuur absoluut nog iets doen met uw voeding!
Niet alleen is een goede gezondheid positief voor uw zwangerschap en de ontwikkeling van uw kindje, ook draagt een goede voedingstoestand bij aan een verhoogde vruchtbaarheid (zowel bij man als vrouw!).
Een goede voedingstoestand houdt vooral in dat al uw voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen, in uw lichaam op peil zijn en dat u geen over- of ondergewicht heeft. Wanneer u een ruime tijd voordat u zwanger wordt begint met een gezonde voeding en leefstijl, verhoogt u de kans op het zwanger worden en zijn alle stoffen voldoende in uw lichaam aanwezig voor de ontwikkeling van het kindje.

Waarom is het zo belangrijk om al ver voor het zwanger worden in een gezonde conditie te zijn?
Het lichaam heeft even de tijd nodig om te wennen aan een nieuwe voeding en leefstijl. Wanneer u dus pas begint op de dag dat u er achter komt dat u zwanger bent, is het dus al te laat. Vaak bent u dan namelijk al een paar weken zwanger. De eerste acht weken zijn het meest belangrijk voor de ontwikkeling van de embryo. In die acht weken worden namelijk de handen, voeten, vingers en tenen, maar ook de hersenen, hart, ogen, oren en het gebit gevormd.

Relevante links:
Delen.

1 reactie

  1. Bij toeval ben ik op deze site terecht gekomen, en ik vind het uniek dat je zo’n keurig verhaal hebt kunnen schrijven over dit punt. En deze informatie is ook echt nuttig geweest voor mij omdat ik zelf ervaringen heb gehad over dit onderwerp. Deze website over heeft me ook veel advies gegeven over dit onderwerp.

Laat een reactie achter