Zijn noten nu wel of niet gezond?

0
Noten kunnen gezond én ongezond zijn, het ligt aan de soort noot die gekozen wordt.

Zo heb je bijvoorbeeld de borrelnootjes, deze zijn niet gezond en worden daarom niet aanbevolen. Borrelnootjes bevatten namelijk de vetten die niet goed zijn voor het cholesterol. De slechte vetten worden ook wel verzadigde vetten genoemd.

Noten die wel gezond zijn en bijvoorbeeld als tussendoortje genomen kunnen worden of ter vervanging van vlees zijn bijvoorbeeld cashewnoten, walnoten, amandelen, pistachenoten en pinda’s. Wel is het belangrijk dat deze ongebrand én ongezouten zijn.

Deze gezonde noten zijn gezond omdat ze de goede vetten bevatten, ook wel de onverzadigde vetten genoemd. Gezonde vetten hebben juist een positief effect op het cholesterol.
Daarnaast bevatten ze veel eiwitten. Eiwitten zorgen weer voor een verzadigd gevoel.
Tevens zitten er antioxidanten in. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Noten bevatten echter wel veel calorieën. Maar wanneer ze niet in grote hoeveelheden gegeten worden, hoeft dit geen probleem te zijn.

Kortom, gezonde noten kunnen prima genomen worden binnen het voedingspatroon.

Relevante links:
  • Pinda en noten vrij dieet basisboek: Samengesteld door diëtisten. Menu’s en boodschappenlijstjes voor vier weken, recepten met foto’s en tips voor vakantie, onderweg en uit eten gaan.
  • Sergio Kookt!, Deel 2 Van Gember Tot Noot: Tweede deel van een driedelige serie van de chef-kok van het drie Michelinsterrenrestaurant Oud Sluis in Zeeland. Diverse ingrediënten alleen verkrijgbaar in speciaalzaken en is ervaring op kookgebied een absolute must. Bij alles staan bereidings- en voorbereidingstijd, evenals de moeilijkheidsgraad.
  • Drosselmeyer Notenkraker: De eerste notenkraker met een dubbele hefboom en een reservoir voor het opvangen van de schil. Het award winnende ontwerp wordt algemeen beschouwd als de beste en meest krachtige notenkraker op de markt.
  • Chinaherbage Voedingssupplementen Malabar Noot Air: Voor gezonde luchtwegen en beschermt de cellen tegen oxidatieve schade (luchtbevuiling). Ondersteunt het afweersysteem. Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde voeding.
Delen.

Laat een reactie achter