Welke chocolade kan ik het beste kiezen?

0
Welke chocolade zullen zich een aantal liefhebbers afvragen.

Wanneer u graag eens een stukje chocolade wilt nemen, kunt u het beste kiezen voor pure chocola. Hoe puurder de chocolade is, hoe beter. Pure chocolade bevat namelijk het meeste cacao. En in cacao zitten bepaalde stoffen die het lichaam beschermen tegen schadelijke invloeden zoals roken, stress, maar ook bijvoorbeeld luchtvervuiling.

In melkchocolade zit minder cacao dan in pure chocolade. Witte chocolade bevat helemaal geen cacao. Het beste kunt u dus kiezen voor een stukje pure chocolade wanneer u behoefte heeft aan chocola. Maar let er wel op dat u ook pure chocolade met mate neemt. Want ook in pure chocolade zitten vetten en suikers. Maar toch zitten er minder suikers in pure chocolade dan in melk- of witte chocolade. Dus welke chocolade is meer dan smaak.

Relevante links:
  • Culinair met chocolade: Recepten voor koekjes, bonbons, taarten, puddingen, desserts, ijs, hartige gerechten, chocoladedranken, sauzen, vullingen en allerlei andere heerlijkheden. Stijlvolle garneringen en decoraties. Chocolade in de keuken: basistechnieken stap voor stap in beeld gebracht.
  • Het grote Larousse chocoladeboek: In dit lijvige kookboek geeft Le Cordon Bleu zo’n honderdvijftig chocoladerecepten. Tussen de recepten door worden enkele basistechnieken uitgelegd. Ook minder ervaren koks kunnen zeker met dit boek aan de slag. Een degelijk, no-nonsense naslagwerk voor chocoladeliefhebbers.
  • Inventum Chocoladesmelter en Chocoladefondue CD01: Eenvoudig chocolade smelten om te decoreren. Ook te gebruiken voor glazuur natuurlijk, voor het warmhouden van sauzen of als chocoladefondue.
  • Bonusan Poeder Chocolade, Eiwitshake: Ondersteunt de opbouw van spieren en andere vormen van bindweefsel. Het zorgt voor een sneller herstel na ziekte en is geschikt voor situaties waarbij meer eiwitten benodigd zijn. Bevat isolaten (vrijwel zuiver eiwit) uit wei en soja. Het poeder bevat zeer hoge concentraties BCAA-aminozuren en glutamine.
Delen.

Laat een reactie achter