Hoe kan ik mijn weerstand verhogen?

1

De weerstand kan verhoogd worden door gezond en gevarieerd te eten. Door veel te variëren, krijgt het lichaam namelijk sneller alle voedingsstoffen binnen die het lichaam nodig heeft. Hierdoor kunnen er minder snel tekorten van bepaalde voedingsstoffen optreden. Deze blog gaat over weerstand verhogen.

Met name de vitamines A en C spelen een rol bij de weerstand. Op deze voedingsstoffen kan daarom extra gelet worden bij een lage weerstand. Vitamine A zit bijvoorbeeld in vis, melkproducten en boter. Vitamine C zit onder andere in groente, fruit en aardappelen.
Ook vitamine B speelt een rol bij de weerstand. Deze vitamine is onder andere te vinden in noten, graanproducten en dierlijke producten zoals eieren, melk en vlees.

Wanneer gevoeld wordt dat er een verkoudheid aankomt, kan het ook helpen een vitamine supplement te nemen, bijvoorbeeld een supplement met vitamine C. Een supplement kan op zo’n moment de afweer zo ondersteunen dat er minder snel een verkoudheid optreedt.

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig en voldoende te bewegen én om regelmatig buiten te komen. Ook stress kan invloed op de weerstand hebben. Het is daarom belangrijk bij stress een manier te vinden om met de stress om te gaan en voldoende rustmomenten te nemen. Slapen hoort ook bij deze rustmomenten. Dit betekent op tijd naar bed gaan en op tijd weer opstaan.
 

Relevante links:
  • Lachende boeddha, de weg van de minste weerstand naar gezondheid, wijsheid en geluk: Boek. De Chinese traditie ziet veranderingen, energie, als het hogere principe; zodra deze energie niet meer vrij kan stromen ontstaan blokkades die tal van klachten kunnen veroorzaken. Negatieve emoties spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van deze blokkades en hebben een belangrijke invloed op iemands energiehuishouding: onze conditie.
  • Davitamon Compleet Weerstand: Deze dragees zijn o.a. goed voor de weerstand, energieniveau en sterke botten. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Voor het behoud van een goede gezondheid is een gezonde levensstijl en een gevarieerde, evenwichtige voeding van belang.
  • Marcus Rohrer Spirulina Energie & Weerstand: De Spirulina-alg is en hoogwaardige natuurlijke bron van meer dan 60 vitale stoffen, zoals: plantaardige eiwitten, vitaminen, mineralen, chlorofyl en fycocyanine, enzymen en aminozuren.
  • De invloed van eten is heel belangrijk op het immuunsysteem of je weerstand. Het kan het immuunsysteem ondersteunen of belasten. Voeding helpt het immuunsysteem herstellen, te verbeteren en te versterken. Bijgaand een aantal voedingssupplementen welke de weerstand ondersteunen.
  • Het Premium Immuniteit programma van Perfect Health is de combinatie van voedingssupplementen die je een complete en uitgebalanceerde ondersteuning geven voor je immuunsysteem.
Delen.

1 reactie

  1. Er zijn veel meer lichaamseigen stoffen nodig naast Vit C en A om de weerstand te verhogen.

    Vitamine C: de vorm waarin Vitamine C wordt geslikt is wel belangrijk.

Laat een reactie achter