Facebook Twitter Instagram
    MyFoodMatch
    • Home
    • Blog
    • Vraag & Antwoord
    • De Bloggers
    • Contact
    Facebook Twitter Instagram
    MyFoodMatch
    Home»Vraag & Antwoord»Maar wat zijn E-nummers eigenlijk precies?
    Vraag & Antwoord

    Maar wat zijn E-nummers eigenlijk precies?

    MyFoodMatchBy MyFoodMatch17 oktober 2013Updated:19 april 2019Geen reacties2 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    e-nummers
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    E-nummers staan vaak op het etiket van een voedingsmiddel. Bijvoorbeeld E951, E420 of E441. Maar wat zijn ze eigenlijk precies?

    E-nummers zijn additieven die in producten worden gebruikt. Deze additieven verbeteren of veranderen de eigenschappen van levensmiddelen. Zo worden producten bijvoorbeeld langer houdbaar gemaakt met additieven. Maar het kan bijvoorbeeld ook een kleurstof zijn om het product aantrekkelijker te maken of een smaakversterker, zodat het product lekkerder smaakt.

    De stof kan zowel natuurlijk als kunstmatig zijn. Kunstmatige toevoegingen zijn in een fabriek gemaakt. Natuurlijke stoffen komen, zoals de naam het al zegt, uit natuurlijke bronnen.

    De toevoegingen die zich in Nederland in de producten bevinden, zijn goedgekeurd binnen de Europese Unie. Er wordt dan ook op gelet dat men niet te veel van het additief binnenkrijgt. Er is daarom vastgesteld welke producten een additief mogen bevatten en hoeveel dit product maximaal van dit additief mag bevatten. Op deze manier ervaart de mens geen schadelijke effecten van deze toevoedingen.
    Het kan echter zo zijn dat er toch schadelijke effecten optreden. Wanneer hier sprake van is, wordt de aanvaardbare dagelijkse inname verlaagd.

    Een gezond mens zou producten die deze toevoegingen bevatten gewoon kunnen eten en drinken. Bij sommige ziektes of geloofsovertuigingen zoals Halal zijn bepaalde E-nummers echter niet toegestaan.

    Relevante links:
    • E=eetbaar?: In dit boek staan alle E-nummers verklaard, chronologisch gerangschikt en voorafgegaan door een heldere uitleg wat onder hulpstoffen en additieven moet worden verstaan, ingrediĆ«ntendeclaratie, E- en INS-nummers, kwetsbare gebruikersgroepen enzovoort.
    • Bewust koken zonder e-nummers, meer dan 60 recepten: Dit boek bevat eenvoudige recepten voor iedereen die gezond wil koken zonder E-nummers.
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Related Posts

    Tips voor minder snoepen

    10 februari 2022

    Koolhydraatbeperkt dieet

    26 januari 2021

    Zijn Superfoods nu echt zo super?

    4 maart 2014

    Leave A Reply Cancel Reply

    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    © 2023 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.