Waarom ontbijten?

0
De eerste maaltijd van de dag, het ontbijt, wordt ook wel de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Toch slaan veel mensen het ontbijt over. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan om tijd te besparen, maar ook omdat gedacht wordt dat men gewicht zal verliezen door het ontbijt over te slaan. Waarom ontbijten?

Door het ontbijt over te slaan zal men echter niet snel gewicht verliezen. Wanneer het ontbijt wordt overgeslagen, is men namelijk sneller geneigd om later op de dag te snacken. Uiteindelijk wordt er dan meer gegeten dan wanneer men toch had gekozen voor een ontbijt. Daarnaast zal men zich sneller vermoeid voelen en is het concentratievermogen verminderd. Het lichaam heeft namelijk energie nodig om op te starten, net zoals een auto die ook brandstof nodig heeft om te kunnen rijden.

Door wel te ontbijten wordt het concentratievermogen juist verbeterd. Men zal zich fitter voelen en juist minder vermoeid. Maar daarnaast zorgt het ontbijt er ook voor dat de stofwisseling weer op gang komt. De stofwisseling gaat namelijk omlaag wanneer men slaapt. Door te ontbijten moet het lichaam weer gaan werken om het eten te verwerken. Er wordt dus meer energie verbrandt dan wanneer het ontbijt wordt overgeslagen.

Ontbijten kent dus alleen voordelen. Wel is het belangrijk om gezonde keuzes te maken bij het ontbijt. Een paar voorbeelden van een gezond ontbijt zijn havermoutpap, roggebrood met mager beleg en yoghurt met fruit.

Relevante links:
Delen.

Laat een reactie achter