Verliest een voedingsproduct in de vriezer nu voedingsstoffen en hoe kan dat?

0
Voedingsstoffen behouden in de vriezer is dat wel gezond?

Antwoord: Eigenlijk is de vriezer een hele goede manier van bewaren. Het gaat in eerste instantie bederf tegen. Dit komt omdat de vrieskou de groei van bacteriën en schimmels remt of zelfs helemaal stopt (ze gaan echter niet dood).

Maar ook voedingsstoffen blijven behouden, bij groenten en fruit worden voedingsstoffen vaak zelfs beter behouden dan bij ‘’verse’’ producten. Bij groenten en fruit zit er namelijk al gauw een week tussen het oogsten en het eten. Voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld vitamine c vergaan na verloop van tijd. In de vriezer wordt dit proces geremd mits het invriezen snel en op een lage temperatuur gebeurt.

Een groot nadeel echter van invriezen is wel dat het water wat in de voedingsproducten zit bevriest en ijskristallen vormt. Deze ijskristallen zijn “scherp” waardoor de cellen in het voedingsmiddel kapot gaan. Daardoor verliezen veel voedingsmiddelen hun structuur en worden ze slapper.

Relevante links:
Delen.

Laat een reactie achter