Is voorgesneden fruit wel goed?

0
Fruit schillen komt er bij mij nooit van, toch wil ik graag fruit eten omdat ik weet dat het gezond is. Is het voorgesneden fruit uit de supermarkt dan een goed alternatief?

Antwoord: Tussen voorgesneden fruit uit de supermarkt en zelf fruit schillen zit nagenoeg geen verschil. Het voordeel van voorgesneden fruit uit de supermarkt is dat het vaak meer gevarieerd is. Het is uiteraard alleen wel een heel stuk duurder om voorgesneden fruit te kopen, dan om het zelf te schillen. Overigens is ongeschild fruit wel iets gezonder omdat er veel gezonde vezels in de schil zitten. Dat er in de schil ook meer vitamines zouden zitten is echter een fabeltje.

Een goed alternatief voor voorgesneden fruit zou ingevroren fruit kunnen zijn. Het is net iets gezonder en een heel stuk goedkoper. Vooral in de zomer zijn het lekkere gezonde bevroren snacks. En het is direct te gebruiken met bijvoorbeeld magere yoghurt voor een heerlijke gezonde smoothie. Helaas is alleen niet al het fruit geschikt om in te vriezen.

Relevante links:
Delen.

Laat een reactie achter