Facebook Twitter Instagram
    MyFoodMatch
    • Home
    • Blog
    • Vraag & Antwoord
    • De Bloggers
    • Contact
    Facebook Twitter Instagram
    MyFoodMatch
    Home»Vraag & Antwoord»Op welke voedingsstoffen moet ik letten wanneer ik vegetarisch eet?
    Vraag & Antwoord

    Op welke voedingsstoffen moet ik letten wanneer ik vegetarisch eet?

    MyFoodMatchBy MyFoodMatch15 augustus 2013Updated:2 juli 2021Geen reacties2 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Voedingsstoffen bij vegetarisme
    Vegetarisch eten
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    De kans op tekorten is groter bij een vegetarisch eetpatroon. Men kan dan namelijk minder van de voedingsstoffen binnen krijgen die in vlees en vis zitten. Toch hoeven er niet altijd tekorten op te treden bij een vegetarisch eetpatroon. Wel is het hierbij belangrijk om goed op de voeding te letten en voldoende te variëren. Door voldoende te variëren, krijgt men namelijk veel verschillende voedingsstoffen binnen, waardoor de kans op een tekort aan een bepaalde voedingsstof kleiner wordt. Deze blog behandeld voedingsstoffen bij vegetarisme.

    Voedingsstoffen die vegetariërs minder binnen kunnen krijgen door geen vlees te eten zijn vitamine B12, ijzer en eiwit. Om voldoende vitamine B12 binnen te krijgen is het belangrijk om voldoende eieren en zuivelproducten (zoals kwark, yoghurt, melk en kaas) te nemen. Ook zit er veel eiwit in zuivelproducten. Een andere bron van eiwit is bijvoorbeeld noten, zaden en pitten. Maar ook peulvruchten zijn een bron van eiwit, zoals kikkererwten, sojabonen en kapucijners.
    Om voldoende ijzer binnen te krijgen, kan gelet worden op het gebruik van bijvoorbeeld aardappelen, brood en groenten.

    Voedingsstoffen die u minder binnen kunt krijgen door geen vis te eten zijn, naast eiwit, omega 3 vetzuren. Aan verschillende voedingsmiddelen wordt omega 3 toegevoegd. Voorbeelden van voedingsmiddelen waaraan omega 3 vetzuren zijn toegevoegd zijn eieren en bak- en braadproducten. Wanneer omega 3 vetzuren aan het voedingsmiddel zijn toegevoegd, staat dit op de verpakking.

    Relevante links:
    • Krachtvoer, waarom Klaas geen vlees eet: Prentenboek geschikt om voor te lezen binnen het vegetarische gezin om de vraag ‘waarom eten wij geen vlees?’ te beantwoorden en om dit uit te leggen aan niet-vegetarische vrienden en klasgenoten. Vanaf circa 4 jaar.
    • Koken 1000 gezonde recepten zonder vlees: Vegetarisch kookboek waarin zeer veel recepten voor gezonde, smakelijke, licht verteerbare gerechten duidelijk worden beschreven. Het maken van de gerechten wordt vaak ook getoond in kleurenfoto’s die het proces stap voor stap laten zien.
    • Deva voedingssupplementen Glucosamine MSM & CMO, Vegetarisch, Deva: Deze Glucosamine is afgeleid van maïs. MSM is een natuurlijke en efficiënte bron van organische zwavel, die noodzakelijk is voor de vorming van collageen, en is noodzakelijk voor veel van de structurele moleculen in ons lichaam. CMO ondersteunt door het geven van smering. De CMO in dit product is afkomstig van de kombo-noot.
    • Testa Omega 3, Algenolie DHA + EPA, Vegetarisch Voedingssupplement: DHA is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en draagt bij tot de instandhouding van het gezichtsvermogen. Ook hebben EPA en DHA vetzuren een gunstige invloed op hart. Gemaakt van Omega-3 rijke algen en zeewierextract.
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Related Posts

    Tips voor minder snoepen

    10 februari 2022

    Koolhydraatbeperkt dieet

    26 januari 2021

    Zijn Superfoods nu echt zo super?

    4 maart 2014

    Leave A Reply Cancel Reply

    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    © 2023 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.