Hoe kan ik nu vocht vasthouden?

0

Bij vocht vasthouden is het altijd belangrijk om naar de huisarts te gaan om te achterhalen wat de oorzaak is van het vocht vasthouden. Het vasthouden van vocht kan namelijk verschillende oorzaken hebben.

Wanneer het vasthouden van vocht door de voeding komt, dient met name op het gebruik van zout gelet te worden. Zout zorgt er namelijk voor dat het lichaam meer vocht vast gaat houden.

Zout wordt vaak tijdens het koken toegevoegd. Maar daarnaast komt er ook veel zout voor in voedingsmiddelen die men in de supermarkt koopt. Kant-en-klaar maaltijden, soepen en snacks zoals koekjes en chips zijn voorbeelden van voedingsmiddelen die veel zout bevatten. Deze kan men daarom het beste in de schappen van de supermarkt laten staan.

Het beste kan men zelf de maaltijden bereiden. Tijdens de bereiding van de maaltijd dient men geen zout toe te voegen. Wanneer geen zout aan de maaltijd wordt toegevoegd, kan de maaltijd wat flauw van smaak zijn. De maaltijden kunnen dan op smaak gebracht worden met verschillende kruiden, zoals knoflook, peterselie en basilicum.
 

Relevante links:
  • Best choise Nier Reiniger (vochtbalans) Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van gevarieerde voeding.
  • Lucovitaal Vochtbalans Tabletten: Samengesteld uit vijf plantenextracten, kruiden, sporenelementen en mineralen. Deze samenstelling draagt bij aan een goede vochthuishouding. Ook ondersteunt Vochtbalans Tabletten de nierfunctie en een goed milieu van de blaas.
Delen.

Laat een reactie achter