Wat vindt u van vleesvervangers?

1

Vroeger waren vleesvervangers vooral voor vegetariërs. Ik denk dan gelijk aan een smakeloos ogende witte blok tofu. Die overigens in de juiste handen wel erg lekker gemaakt kan worden. Naast het voorkomen van dierenleed zijn er echter tegenwoordig veel meer redenen om deze vleesvervangers te eten.

Zo bevatten ze, in vergelijking met vlees, veel minder verzadigd (ongezond) vet maar wel vezels. Ook zijn ze per definitie halal, aangezien ze helemaal geen vlees bevatten. Er zijn zelfs mensen die suggereren dat als we allemaal vegetarisch gaan eten, dat dan het wereldvoedselprobleem opgelost is.

Op die manier klinken ze wel heel erg goed. Nu vragen wij ons af wat u nou van vleesvervangers vindt. En dan met name de producten van het merk Joannusmolen. Naar ons idee zien ze er lekker uit, en zijn ze erg gezond. Maar smaken ze ook goed? Is het makkelijk klaar te maken? Kortom we stellen het zeer op prijs als u uw ervaringen met vleesvervangers met ons zou willen delen.

Relevante links:
  • Krachtvoer, waarom Klaas geen vlees eet: Prentenboek geschikt om voor te lezen binnen het vegetarische gezin om de vraag ‘waarom eten wij geen vlees?’ te beantwoorden en om dit uit te leggen aan niet-vegetarische vrienden en klasgenoten. Vanaf circa 4 jaar.
  • Koken 1000 gezonde recepten zonder vlees: Vegetarisch kookboek waarin zeer veel recepten voor gezonde, smakelijke, licht verteerbare gerechten duidelijk worden beschreven. Het maken van de gerechten wordt vaak ook getoond in kleurenfoto’s die het proces stap voor stap laten zien.
Delen.

1 reactie

  1. Ik eet sinds een halfjaar volledig biologisch. Ik voel me nl al jaren gevangene in mijn eigen lijf. Vlees at ik niet omdat ik het vies vind. Ik bleef maar groeien en groeien. Een half jaar geleden ben ik gestopt met mezelf te kwellen. Het begin met opletten op e nummers op verpakkingen (dat viel niet mee) overgestapt naar de bio winkel. Vervolgens alle koemelk uit mijn eetpatroon geschrapt en soya ervoor in de plaats. Op een gegeven ogenblik begon ik behoefte te krijgen aan meer bij de warme maaltijd en heb ik me maar eens verdiept in de soya vleesvervangers. Ook hierbij oplettend op alle e nummers zelfs in de bio winkel. Alpro soya verkoopt een groot assortiment bij sommige supermarkten, ik vind ze niet allemaal even lekker maar de fallaffel deel ik in 2 porties omdat het me anders teveel is de burgers van alpro zijn ook prima te eten. In de bio winkel verkopen ze ook soyavlees veelal met als basis linzen, deze zijn ook prima te eten en vullen enorm.
    Inmiddels na 6 maanden mijn complete leefstijl om gegooid te hebben, voel ik dat gejaagde gevoel niet meer mijn hormoonhuishouding is aanzienlijk rustiger. Al met al ik voel me supergoed en de weegschaal zegt me dat nu ook.

Laat een reactie achter