Verstopping

0
Nu ben ik al een tijdje bezig met afvallen, maar ik heb verschrikkelijke verstoppingen? Terwijl ik soms wel 3 liter per dag drink en veel vezels eet.

Antwoord: Verstoppingen (obstipatie) zijn vaak het gevolg van luie darmen. Vezels prikkelen de darmen, om harder te werken. Ook nemen vooral de vezels uit groenten en fruit veel water op en zorgen ze voor een soepele massa. Drinken is dus inderdaad ook heel belangrijk want zonder water zorgen vezels er juist voor dat u verstopt raakt.

Nu zou het zo kunnen zijn dat u vroeger (voor het afvallen) veel vetter at, en vet zorgt ervoor dat de darmen minder hard hoeven te werken. ’s Ochtends ontbijten en actief zijn kan je lichaam helpen “wakker” te worden en daardoor worden je darmen dus eerder wakker en actiever.

Ook regelmaat kan eventueel van invloed zijn. Op dezelfde tijden eten en bewegen zorgt er bij veel mensen voor dat ze ook op dezelfde tijden naar het toilet moeten. Het lichaam kan zich daar dan alvast op voorbereiden.

Het inhouden van winden kan ook tot verstoppingen leiden. Probeer ze dus niet (te lang) in te houden en ga desnoods gewoon even naar het toilet.

Tot slot is het belangrijk om in gedachten te houden dat laxeermiddelen alleen een oplossing kunnen zijn voor acute gevallen. Het moet zeer zeker niet langdurig gebruikt worden.

Relevante links:
  • Zorgboek Obstipatie: Deze uitgave over obstipatie informeert patiënten, hun omgeving en behandelaars over verstopping van de darmen. Een ’to the point’, actueel en praktisch boek over een hinderlijke kwaal, die veel voorkomt en waar men liever niet over spreekt.
  • Laxmed Obstipatie, 14 sachets: LaxMed® granulaat wordt gebruikt voor de behandeling en verlichting van obstipatie bij volwassenen en kinderen en ter bevordering van een normale, regelmatige, pijnloze stoelgang.
  • AmiQure-Colostrum: Colostrum verhoogt de weerstand, bevordert de darmwerking en beschermt de darmwand. Flacon bevat 60 vegetarische capsules.
  • VitaTabs Voedingssupplementen Herbal Lax, Hoogwaardig Vezel Complex: Herbal-Lax is een combinatie van natuurlijke vezels, en andere voedingsstoffen om een normale darmfunctie te ondersteunen.
Delen.

Laat een reactie achter