Facebook Twitter Instagram
    MyFoodMatch
    • Home
    • Blog
    • Vraag & Antwoord
    • De Bloggers
    • Contact
    Facebook Twitter Instagram
    MyFoodMatch
    Home»Vraag & Antwoord»In gewone of extra vergine olijfolie braden?
    Vraag & Antwoord

    In gewone of extra vergine olijfolie braden?

    MyFoodMatchBy MyFoodMatch22 augustus 2011Updated:9 juni 2021Geen reacties2 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    Vanwege de lijn wil ik graag in olijfolie gaan braden. Kan ik dan beter de extra vergine olijfolie nemen of de gewone?

    Antwoord: Met oog op het afvallen maakt het eigenlijk niet uit waar het vlees in gebraden wordt. Olijfolie, zonnebloemolie, de vaak gele flessen vloeibare bak- en braadmargarines of zelfs roomboter. Allemaal bevatten ze ongeveer dezelfde hoeveelheid vet. Maar zelfs als u in de halvarine (wat bestaat uit grofweg de helft water en de andere helft margarine) zou gaan braden zou het weinig uitmaken. Het water verdampt namelijk gelijk. En dan had u net zo goed de helft aan margarine kunnen gebruiken.

    De verschillende soorten vetten en oliën hebben vooral invloed op het cholesterol en natuurlijk de smaak. De vloeibare bak- en braadmargarines zijn tegenwoordig minstens net zo goed voor het cholesterol als zonnebloem of olijfolie, al zijn de meningen daar over verdeeld. Roomboter daarentegen bevat veel van het verzadigde vet en het zeer ongezonde transvetzuur. Die beiden zorgen dat het cholesterol verslechterd.

    Tot slot is extra vergine olijfolie minder geschikt om te braden. Extra vergine olijfolie is de beste kwaliteit olijfolie. En bevat veel aromatische stoffen. Een aantal van deze stoffen is hittegevoelig en gaat dus verloren bij verhitten van deze olie. Dat is vooral erg zonde, omdat er dan in principe de goedkopere gewone olijfolie overblijft. Overigens kunnen de aromatische stoffen uit extra vergine olijfolie bij langdurige zeer hete temperaturen omgezet worden in schadelijke stoffen. Extra vergine olijfolie wordt dan ook vaak in koude gerechten gebruikt of aan het einde van het bak- of braadproces toegevoegd.

    Relevante links:
    • Biologische oliën en vetten van hoogwaardige kwaliteit als gezond alternatief voor de reguliere oliën en vetten. Superfoodmarkt.nl alles aan op het gebied van voeding dat nodig is voor een healthy lifestyle. Het gehele assortiment bestaat uit 250 producten die veelal raw en biologisch zijn.
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Related Posts

    Tips voor minder snoepen

    10 februari 2022

    Koolhydraatbeperkt dieet

    26 januari 2021

    Zijn Superfoods nu echt zo super?

    4 maart 2014

    Leave A Reply Cancel Reply

    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    © 2023 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.