Is een appel met een beetje zoetstof en kaneel een verantwoord tussendoortje?

1
Een kleine appel in de magnetron met een beetje zoetstof en kaneel. Is dat een verantwoord tussendoortje tijdens het afvallen?

Antwoord: Ja zeker! Een appel is altijd een verantwoord tussendoortje, of hij nou rauw of verhit is. Zolang er maar geen suiker doorheen zit (zoals bij appelmoes het geval is). De zoetstof en kaneel zullen verder weinig calorieën toevoegen, dus die zijn een goede aanvulling. Voor misschien wat variatie zou u ook eens vanille kunnen proberen of een theelepeltje cacaopoeder (al zitten hier wel calorieën in).

Dit kan natuurlijk ook met ander fruit zoals een peer. Daarbij maakt het niet uit of de peer al rijp is of niet. Want de peer wordt dan rijp in de magnetron.

Als afwisseling op het warme fruit zou u ook eens een smoothie kunnen maken door een stuk fruit samen met (bevroren) magere yoghurt in de blender te doen. De lekkerste smooties zijn natuurlijk met verschillende soorten fruit. Het beste kunt u hem dan wel met iemand delen, want met meerdere stukken fruit word het al gauw een calorierijk tussendoortje.

Relevante links:
Delen.

1 reactie

  1. Alles wat uit de magnetron komt is dood voedsel. De enzymenwerking is aangetast en de voedingsstoffen zijn niet meer herkenbaar voor je lichaam. Toch wel triest dat maar weinig mensen weten dat je je gezondheid alleen kan bevorderen als je levend voedsel eet. Dat voedsel is rauw, vers, onbespoten, onbewerkt en zonder toevoegingen. Dus geen magnetron!

Laat een reactie achter