Slank blijven

0

Afvallen doe je niet van de ene dag op de andere, maar zelfs wanneer je je ideale gewicht bereikt hebt, is het verhaal nog niet afgelopen. Iedereen die ooit succesvol een afvaldieet heeft gevolgd, weet hoe moeilijk het is om ook na het bereiken van je doel vol te houden. In dit artikel lees je vijf tips om slank blijven te bevorderen.

Tip 1. Altijd bezig blijven met gezonde voeding

Niet alleen liefde is iets waar je je hele leven lang aan moet werken, ook een slank lichaam is een echt werkwoord. Het is makkelijk om aan te nemen dat je kunt ontspannen nadat je je streefgewicht eindelijk hebt bereikt, maar jammer genoeg zit de werkelijkheid zo niet in elkaar. Als je jezelf wilt behoeden voor het gevreesde jojo-effect, dan moet je je realiseren dat ‘op dieet gaan’ geen eenmalig proces is dat je na een tijdje weer kunt opgeven. Wanneer je succesvol wilt afvallen, zal je veranderingen moeten maken in je gewoontes, voor de rest van je leven.

Tip 2. Kies voor een voedingspatroon dat echt bij je past

Omdat een gezond en slank lichaam een levenslange klus is, doe je er goed aan te kiezen voor een dieet dat je voor lange tijd kunt volhouden. Wanneer het aanhouden van een bepaalde eetgewoonte je enorm veel moeite kost of zelfs ongelukkig maakt, dan is dit niet de juiste manier voor jou om af te vallen. Kies voor een gezond dieet dat makkelijk te onderhouden is, anders zal het veel te moeilijk zijn om vol te houden. Je zou bijvoorbeeld natuurlijk en koolhydraatarm kunnen gaan eten.

Tip 3. Blijf zoeken naar motivatie

Wanneer een dieet niet succesvol is, dan ligt de reden vaak in het feit dat je niet gemotiveerd genoeg bent. Zeker wanneer je dieet erg lang duurt en het verwachte resultaat uitblijft, is het moeilijk om jezelf te blijven motiveren. Daarom is deze tip zo belangrijk: je moet je leven lang blijven zoeken naar nieuwe motivatie om gezond te leven, anders kom je er niet. Je motivatie verandert met de jaren en dingen die je vroeger motiveerden, doen dat nu misschien niet meer. Daarom is het belangrijk dat je steeds op zoek gaat naar nieuwe bronnen van kracht en doorzettingsvermogen om slank te blijven.

Tip 4. Blijf experimenteren

Deze gewoonte is ontzettend belangrijk en hangt samen met de vorige: één van de beste manieren om jezelf te motiveren is namelijk door steeds nieuwe dingen uit te proberen, zowel op culinair als op sportief vlak. Heb je iets gelezen over een nieuwe soort super food? Wees dan niet meteen sceptisch en probeer het gewoon zelf uit! Vind je hardlopen maar saai? Dan is het misschien tijd om een nieuwe spannende sport uit te proberen!

Tip 5. Maak gezond eten vanzelfsprekend

We mogen de kern van de zaak natuurlijk niet vergeten, en dat is gezond eten. Gezond voedsel hoort centraal te staan in het lijstje van gewoonten dat ervoor zorgt dat jouw lichaam voor altijd slank blijft. Daarom is het belangrijk dat je er een vanzelfsprekendheid van maakt om elke dag opnieuw gezond te eten. Dat kun je heel eenvoudig doen door simpelweg alleen maar gezonde voeding te kopen.

Relevante links:

 

Delen.

Laat een reactie achter