Vervanger van Ritalin!

0
ADHD is de laatste jaren een hot item. Volgens sommigen is ADHD een modetrend. En zou de ‘’farmaceutische lobby’’ de huisartsen lekker maken om maar zo veel mogelijk voor te schrijven. Ook zijn er veel negatieve reacties over de bijwerkingen van bijvoorbeeld Ritalin. Zo staat er in de bijsluiter dat er vaak een onregelmatige hartslag en schommelingen in de stemming of persoonlijkheid voorkomt. De bijwerkingen die soms optreden beginnen al over zelfmoordneigingen en psychoses. Modetrend of niet, er zijn veel bezorgde ouders en scholen die toch graag iets aan de concentratieproblemen en hyperactiviteit van de kinderen willen doen.

Gelukkig is er recent een dieet ontwikkeld door ADHD Research Centrum en UMC St Radboud voor kinderen met ADHD. Het effect van het dieet is zo sterk dat bij een deel van de kinderen zelfs de medicatie vervangen kan worden. Deze kinderen moeten echter wel hun hele leven een streng dieet volgen. Maar liever een streng dieet dan medicijnen met vervelende bijwerkingen.

Relevante links:
  • Ritalin is de oplossing niet…, hyperactieve kinderen écht helpen! De auteur is ervan overtuigd dat het verstrekken van Ritalin aan grote groepen hyperactieve (ADHD/ADD-syndroom), veelal jonge kinderen verstrekkende schadelijke gevolgen voor hun gezondheid heeft. De auteur biedt als alternatief voor Ritalin een holistische behandelwijze, gebaseerd op het foliumzuur in de afa-alg en onder meer homeopathie, zorgvuldige voeding en versterking van eigenwaarde en sociale competenties. Nederlands, 2010, Paperback, 256 pagina’s, auteur Barbara Simonsohn.
Delen.

Laat een reactie achter