Risico op kanker

0
Elke week staat er wel een berichtje in een krant of tijdschrift over de mogelijke kankerverwekkende eigenschappen van een bepaald voedingsmiddel. Risico op kanker dus. Het wordt hierdoor zo ingewikkeld dat veel mensen inmiddels een standaard antwoord hebben op de berichten, namelijk: “het maakt niet uit wat je eet, je krijgt overal kanker van”.

Deze berichten moeten ook vooral niet te serieus worden genomen. Vaak worden onderzoeksresultaten door journalisten opgeblazen om gewoon een “leuk” stukje te krijgen.

Maar toch hebben voeding en leefstijl een hele grote invloed op het ontstaan van kanker. Zo zijn er 6 belangrijke risicofactoren die eigenlijk iedereen wel weet:

Met een gezonde leefstijl kunnen we jaarlijks 35-50% van het aantal nieuwe gevallen van kanker voorkomen! Toch is onze leefstijl massaal ongezond. Dat komt voor een deel omdat het menselijk brein moeite heeft met kansberekening.
Zo heeft iedereen wel ergens een verre oom of tante die ongezond eet en rookt als een ketter maar die toch heel oud wordt. Of iemand die heel gezond leeft maar die toch kanker krijgt.

Het risico op kanker is net als het opgooien van een euro. De kans dat het kop wordt is 50% maar toch is het niet uitgesloten dat het 100 keer munt wordt. Helaas kunnen we het dus nooit helemaal uitsluiten en daarom betekend het risico op kanker voor de meeste mensen niets.

Relevante links:
  • Eten tegen kanker kookboek, de rol van voeding bij het ontstaan van kanker: Dit boek een reflectie op de invloed die onze manier van leven en eten heeft op het risico van kanker te ontwikkelen. Bovendien bevat het talloze recepten die gebaseerd zijn op voedingsmiddelen met een geneeskrachtige werking.
  • Antikanker, een nieuwe levensstijl: Genetische factoren spelen in ten hoogste 15 procent van de gevallen een rol, het overgrote deel heeft te maken met onze levenswijze. Dit boek licht toe hoe en wat.
  • Nicotinell cool mint 2 mg kauwgom, Antirookbehandeling: Deze kauwgom onderdrukt de behoefte aan een sigaret en verlicht ontwenningsverschijnselen. De suikervrije kauwgom geeft snel een hoeveelheid nicotine af, waardoor u op elk moment snel kunt ingrijpen.
  • Polar Loop, Activity Tracker: De Activity Tracker is voor iedereen die zijn activiteit 24/7 wil volgen en begeleiding wenst om zijn activiteitendoelstellingen te bereiken. Geeft de dagelijkse activiteit, verbrande calorieën, gezette stappen en de tijd weer. Gratis begeleiding met de app Polar Flow en de webservice Polar Flow.
Delen.

Laat een reactie achter