Facebook Twitter Instagram
    MyFoodMatch
    • Home
    • Blog
    • Vraag & Antwoord
    • De Bloggers
    • Contact
    Facebook Twitter Instagram
    MyFoodMatch
    Home»Blog»Restjes koken
    Blog

    Restjes koken

    MyFoodMatchBy MyFoodMatch3 maart 2012Updated:23 april 2019Geen reacties2 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Restjes koken
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Eten koken is vaak gezonder dan eten afhalen, of een magnetronmaaltijd. Maar voor mensen die alleen wonen is een maaltijd koken vaak een stuk lastiger. Ten eerste is het lastig of duurder om de juiste hoeveelheden voor één persoon te kopen. En koken voor één persoon kost ook verhoudingsgewijs meer tijd.

    Natuurlijk kan je gewoon voor meer personen koken, verdelen, en invriezen. Dat lukt vooral goed met pastagerechten of rijstgerechten. Bakjes die ingevroren kunnen worden en eventueel direct in de magnetron kunnen en labels zijn dan geen overbodige luxe.

    Maar voor de wat creatievere mensen onder ons kan het ook een uitkomst zijn om losse onderdelen apart te bewaren. Onderstaande tips zijn overigens ook handig voor mensen die gewoon vaak eten over hebben.

    Te veel kip? Het kan handig zijn om toch alles te braden. Koude kip komt goed van pas bij het maken van een (maaltijd)salade of voor op brood (doe er echter wel wat rauwkost bij anders wordt het snel te droog).

    Rijst over? Laat het goed afkoelen (omscheppen) en dan afgesloten in de koelkast kan dat ongeveer 3 dagen bewaard worden, of 2 maanden in de vriezer. De koude rijst kan je prima opbakken samen met een uitje, eventuele groenterestjes, of groentes uit pot of blik met een scheutje sojasaus. Als er verder geen vlees in huis is kan je noten of een gebakken ei gebruiken. En je hebt binnen 10 minuten een gemakkelijke smaakvolle maaltijd, die ook prima mee te nemen is om als (koude) lunch te gebruiken. Ook is rijst een prima vulmiddel waarmee je een soep of salade in een handomdraai kan veranderen in een maaltijd.

    Oud brood? De boterhammen komen vaak wel in een tosti terecht. Maar broodjes of stokbrood verdwijnt vaak gewoon in de prullenbak. Toch kunnen deze oude broodjes een smakelijk (bij)gerecht worden. Snij ze in plakjes en bestrijk ze met een beetje olijfolie gemengd met knoflook. Snij een paar tomaten in stukjes terwijl de broodjes in de oven staan. Heerlijk bij een soepje.

    Relevante links:
    • Koken met restjes is leuk: Hoe je etensrestjes het beste kunt bewaren, hoe je de houdbaarheid verlengt en wat voor lekkers je ermee kunt maken. Zelfs als je er maar een heel klein beetje van over hebt.
    • Food from plenty, lekker koken met producten uit eigen voorraadkast, seizoensproducten en restjes: De schrijfster laat zien hoe u kunt bezuinigen door een goede planning; ze benut wat er nog aan voorraad in huis is, ze maakt het beste van restjes en kookt met respect voor duurzaamheid.
    • Curver Set Aroma Fresh Premium Vershouddozen, 3 stuks van 1 liter, kunststof, wit: Met deze vershouddozen kunnen ingevroren levensmiddelen meteen in de magnetron worden opgewarmd. Het vernuftige ventiel op het deksel laat de overtollige warme lucht ontsnappen.
    • Sistema Klip it, Fijnkost, Voorraaddoos Plus: reeks stapelbare, containers met vergrendelingsclips. De rubberen afdichting zorgt er bovendien voor dat alles vers blijft.
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Related Posts

    Barbecueweer

    9 juni 2022

    voeding en gezondheid

    2 mei 2022

    Calorieën verbranden

    17 augustus 2021

    Leave A Reply Cancel Reply

    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    © 2023 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.