Probiotica

0
Probiotica bevat bacteriën die een gunstige invloed op de gezondheid van de mens kunnen hebben.

Normaal is men een beetje schuw voor bacteriën. Denk bijvoorbeeld aan salmonella, waar men ziek van kan worden. Bacteriën kunnen echter ook een positief effect op de gezondheid van de mens hebben. Dit zijn dan gunstige bacteriën.

Om de gunstige werking op de gezondheid op te merken, dient men wel voldoende te nemen. Doet men dit niet, dan wordt geen effect gemerkt. Echter, schadelijk is het ook niet.

Men kan het als voedingssupplement nemen, maar ook via zuivel. Zo zijn er speciale yoghurtdranken verkrijgbaar in supermarkten. Wanneer dit een probiotica is, zal dit vermeld staan op de verpakking.

Het zou effect hebben op de darmflora door hier het evenwicht te herstellen. Dit betekent dat bacteriën die de gezondheid van de mens kunnen schaden in aantal afnemen. De bacteriën die een positieve invloed op de gezondheid van de mens hebben, zullen juist in aantal toenemen. Door deze wijziging in bacterie aantallen zal men minder snel ziek worden.

Niet alleen zou men minder snel ziek worden door probiotica. Ook zou het een gunstig effect kunnen hebben op bijvoorbeeld diarree. Echter, vele onderzoeken spreken elkaar hierin tegen. Er dient daarom nog meer onderzoek te worden gedaan naar de rol die deze positieve bacteriën speelt bij de gezondheid van de mens.

Relevante links:
  • De probiotica-revolutie: Boek beschrijft de belofte, de invloed op ziekten als allergie, eczeem, astma, kanker, hart- en vaatziekten, het vinden van een microbiële balans middels voedsel met probiotica, supplementen en ondersteunende voeding maar ook de negatieve effecten van antibiotica.
  • Probiotica het geheim van een gezonde darmflora: Het menselijk lichaam en spijsverteringskanaal wordt belicht met de nadruk op de darmen met de darmflora. Een groot aantal aandoeningen zou te herleiden zijn tot een gebrekkige darmflora en daarvoor worden oplossingen in de vorm van probiotica aangedragen. Overige adviezen zoals gezonde voeding en beweging komen ook aan bod.
  • Dr. Mercola Voedingssupplementen Complete Probiotica, 70 miljard CFU’s: bevat 70 miljard bacteriën van 10 verschillende kolonies die de darmflora in balans kunnen brengen. Ideaal na een antibioticakuur, kan ook helpen tegen maag- of darmproblemen door een slecht eetpatroon of bij een problematische stoelgang.
  • Golden Naturals Verlichting Golden Naturals Probiotica Plus: Snel en veilig middel ter bevordering van de slaapbereidheid een natuurlijke gezonde nachtrust en uitgerust weer wakker worden. Voor het inslapen het kussen en eventueel nachtkleding lichtjes insprayen.
  • Probiotica bij Topvitamins.nl
  • Human Probiotic bevat probiotica-capsules die zo ontwikkeld zijn dat ze resistent zijn tegen zuren, zouten en enzymen. Bevat Lactobacillus Rhamnosus GG ATC53103, dat is geïsoleerd van de gezonde menselijke darmflora en daarom als probioticum het meest geschikt voor je darmen. De vegan capsule bevat bij productie 12 miljard gezonde bacteriën en gegarandeerd 6 miljard bij inname. De bacteriën komen levend in je darmen aan.
Delen.

Laat een reactie achter