Probiotica

0
Probiotica bevat bacteriën die een gunstige invloed op de gezondheid van de mens kunnen hebben.

Normaal is men een beetje schuw voor bacteriën. Denk bijvoorbeeld aan salmonella, waar men ziek van kan worden. Bacteriën kunnen echter ook een positief effect op de gezondheid van de mens hebben. Dit zijn dan gunstige bacteriën.

Om de gunstige werking op de gezondheid op te merken, dient men wel voldoende te nemen. Doet men dit niet, dan wordt geen effect gemerkt. Echter, schadelijk is het ook niet.

Men kan het als voedingssupplement nemen, maar ook via zuivel. Zo zijn er speciale yoghurtdranken verkrijgbaar in supermarkten. Wanneer dit een probiotica is, zal dit vermeld staan op de verpakking.

Het zou effect hebben op de darmflora door hier het evenwicht te herstellen. Dit betekent dat bacteriën die de gezondheid van de mens kunnen schaden in aantal afnemen. De bacteriën die een positieve invloed op de gezondheid van de mens hebben, zullen juist in aantal toenemen. Door deze wijziging in bacterie aantallen zal men minder snel ziek worden.

Niet alleen zou men minder snel ziek worden door probiotica. Ook zou het een gunstig effect kunnen hebben op bijvoorbeeld diarree. Echter, vele onderzoeken spreken elkaar hierin tegen. Er dient daarom nog meer onderzoek te worden gedaan naar de rol die deze positieve bacteriën speelt bij de gezondheid van de mens.

Relevante links:
Delen.

Laat een reactie achter