Overgewicht en zwangerschap

0

Het hebben van brede heupen en grote borsten is al heel lang een teken van vruchtbaarheid. Toch hebben vrouwen met zwaar overgewicht (een BMI van boven de 30) 4 procent minder kans om zwanger te raken dan mensen met een gezond gewicht (een BMI van 22,5). De kans op zwangerschap bij een BMI van 40 is zelfs 40% minder. Overgewicht en zwangerschap is geen goede combinatie.

Maar zelfs als iemand met flink overgewicht toch zwanger raakt is dit niet altijd een overwinning. Aangezien het hebben van overgewicht de kans op complicaties bij de zwangerschap flink vergroot. Denk hierbij onder andere aan zwangerschapsdiabetes en afwijkingen aan het ongeboren kind.

Toch is het zeker niet verstandig om af te vallen tijdens de zwangerschap. Het lichaam slaat namelijk gedurende het leven een hoop afvalstoffen op in het lichaamsvet. En op het moment dat iemand aan het afvallen is, komen deze afvalstoffen weer vrij in het lichaam. Het kind heeft hier met name de eerste drie maanden van de zwangerschap last van. Begeleiding van een diëtist is dan dus zeker aan te raden.

Relevante links:
  • De meest gestelde vragen over diabetes en zwangerschap: De schrijver is internist. Met deze uitgave wil hij ‘alle’ vragen verwoorden die vrouwen kunnen hebben tijdens of voor de zwangerschap als zij diabetes hebben. Voor vrouwen en partners met diabetes type 1 en 2 die zwanger willen worden of zijn en hulpverleners.
  • Zwangerschap: Dit boek geeft je niet alleen informatie over gezondheid en voeding, maar biedt ook originele recepten voor heerlijke en gezonde gerechten. Het zorgt ervoor dat je tijdens de zwangerschap goed eet en gezond blijft zodat je kind een optimale start krijgt.
  • Mommy Measure, groene blauwe en roze stippen: Beschrijfbaar zwangerschapsmeetlint waarop je tijdens je zwangerschap heel eenvoudig de groei van je buik en de belangrijkste mijlpalen bij kan houden.
  • Vibovit Zwangerschap 30 tabletten, Multivitaminen: Als aanvulling op de gezonde voeding ondersteunt Vibovit Zwangerschap jou en de ontwikkeling van je ongeboren kind met tabletten die vitamine D, Foliumzuur en IJzer bevatten én Omega-3 capsules met DHA en EPA.
Delen.

Laat een reactie achter