Ontbijten gaat me niet goed af, is dat een probleem?

0
Tegenwoordig lees je overal dat het beter is om je ontbijt niet over te slaan, zelfs als je af wilt vallen. Maar in de ochtend krijg ik geen hap door mijn keel bij het ontbijten. Wat kan ik nu het beste doen?

Helga Karlhuber, Rotterdam

Antwoord: Het ontbijt is inderdaad een belangrijke maaltijd. De voedingsstoffen uit het ontbijt zorgen er namelijk voor dat het lichaam wakker wordt en op gang komt. U zult in de ochtenden meer energie hebben, en dus ook meer energie verbruiken. Door het verbruiken van meer energie verbrand u weer meer calorieën.

Ontbijten hoeft ook niet per se te bestaan uit brood. En hoeft ook niet groot te zijn. Een plak ontbijtkoek, een glaasje drinkontbijt of een schaaltje yoghurt zouden al een goed begin zijn. U zult vervolgens merken dat u na ongeveer een uurtje wel honger krijgt. Dan kunt u misschien alsnog een (klein) ontbijt nemen.

Relevante links:
  • 500 ontbijt- en lunchrecepten: Belang van een goed ontbijt genoemd, met voorbeelden van over de hele wereld. Ook worden ingrediënten, technieken en keukengerei uitgelegd, prettig voor de minder ervaren kok. De helder geschreven recepten staan in acht hoofdstukken (vloeibaar, ontbijtgranen, brood, gebak, eieren, pannenkoekjes, plateservice, en bijgerechten & sandwiches).
  • Muesli, ontbijt om van te smullen: Een geschikt boekje voor mensen die graag wat gezonder willen ontbijten en/of niet van commerciele ontbijtproducten houden. Door het kleine, vierkante formaat is het ook een leuk cadeautje.
  • Beschuitje.nl, laat uw bezoeker zichzelf of een ander met een super ontbijtje verwennen. Dagelijks bezorgen zij diverse ontbijtjes bij de mensen thuis of op de zaak. Dit genot begint al vanaf € 20,- per persoon. Zij leveren 7 dagen per week tussen 06:00 & 13:00 uur.
  • Breakfast In America, Supertramp: Bekendste en ook goede CD van Supertramp
Delen.

Laat een reactie achter