Niet in de koelkast

0
Welke voedingsproducten kan je het best niet in de koelkast bewaren?

Antwoord: Er zijn inderdaad producten die je beter buiten de koelkast kan bewaren. Dit zijn met name de tropische vruchten en vruchtgroenten zoals tomaat, komkommer, paprika en aubergine. Het is dan vooral de smaak die bij deze producten in de koelkast achteruit gaat.

Ook zitten er nadelen aan het bewaren van eieren in de koelkast. Door de poreuze schil kunnen eieren gemakkelijk luchtjes uit de koelkast opnemen. En door de koude droge lucht kan een ei zelfs uitdrogen. Eieren moeten echter onder de 20°C blijven, een voorraadkelder of een koel keukenkastje is dan ideaal. Wel zijn eieren in de koelkast langer houdbaar. Als u daarom de eieren toch liever in de koelkast bewaard doe het dan in ieder geval niet in de deur. De eieren worden namelijk, iedere keer als u de deur van de koelkast open doet, geschud. En door dat schudden kunnen ze weer sneller bederven. Ook kunt u de eieren in verband met de luchtjes dan beter in de eierdoos laten zitten.

De producten die niet in de koelkast hoeven, zijn in principe alle ongeopende blikken, potten en tetrapakken (behalve zuivel, dat moet wel in de koeling omdat zuivel niet gesteriliseerd maar gepasteuriseerd wordt). Zodra deze producten geopend worden moeten ze wel in de koelkast bewaard worden, en zijn ze vaak nog maar beperkt houdbaar.

Relevante links:
  • Compleet handboek inmaken en bewaren: In dit boek worden tal van inmaakmethoden, zoals kokend vullen, steriliseren, melkzuurgisting, drogen en diepvriezen, stap voor stap uitgelegd. Bovendien krijgt u een heleboel heerlijke inmaakrecepten.
  • Sistema Klip it, Fijnkost Voorraaddoos Plus: een uitgebreide reeks stapelbare, veelzijdige containers met handige vergrendelingsclips. Dankzij de voorgevormde bodem zijn alle dozen stapelbaar. De rubberen afdichting zorgt er bovendien voor dat alles vers blijft.
  • Foodsaver Vacumeermachine V2860: Op een veilige en eenvoudige wijze kan voedsel langer bewaard blijven. Door lucht aan voedsel te onttrekken blijven smaak en versheid voor weken, maanden en soms jaren behouden.
Delen.

Laat een reactie achter