Mannen meer kanker door levensstijl

1

Kanker is tegenwoordig bij mannen doodsoorzaak nummer 1! En dat terwijl er zo veel preventieve maatregelen zijn om het risico op kanker flink te laten dalen. Roken is een zeer bekende veroorzaker van (long)kanker, gelukkig is het aantal mannen dat rookt aan het dalen. Maar ook voeding heeft veel invloed op het ontstaan van kanker. Met name bij mannen is daar veel te behalen.

Zo geeft het eten van veel rund-, varkens- en lamsvlees een grotere kans op darmkanker. Het ijzer uit vlees zorg er voor dat de darmwand op nadelige wijze wordt geprikkeld. Ook zorgt het ijzer voor een rode kleur. Vandaar dat er vaak gezegd wordt dat rood vlees de kans op darmkanker verhoogd. Dit heeft echter niets met de kleur van het gebakken vlees te maken maar de kleur voordat het gebakken wordt. Zo is een medium gebakken biefstuk niet slechter dan een goed doorbakken hamburger. Sterker nog een hamburger is juist slechter aangezien bewerkt vlees de kans op darmkanker nog verder verhoogd. Andere voorbeelden van bewerkt rood vlees zijn: worst, salami, snacks en spek.

Het eten van veel groente, fruit en granen daarentegen verlaagd de kans op meerdere vormen van kanker. Deze plantaardige voeding bevat namelijk allerlei vezels, vitaminen, mineralen en bioactieve stoffen die de kans op kanker kunnen verlagen. Voor een goede mix is echter veel variatie nodig.

Een paar dagen per week een lekkere vegetarische vleesvervanger in plaats van (bewerkt) vlees kan dus al heel wat schelen. Vleesvervangers zijn tegenwoordig steeds lekkerder dus waarom niet?

Relevante links:
  • Mannen: Verzorgingsproducten voor mannen, van scheerproducten tot lichaams- en haarverzorgingsproducten.
  • Prostate Support is een professioneel gezondheidsproduct voor ondersteuning van de prostaat, mannelijke urinewegen en voortplantingsorganen. Het bevat de belangrijkste en best wetenschappelijk onderzochte kruidenextracten die van belang zijn. De extracten zijn van hoogwaardige kwaliteit en optimaal gedoseerd, conform de wetenschappelijke studies.
Delen.

1 reactie

  1. You got great points there, that’s why I always love checking out your blog.
    Aubrie Brucek, Frankrijk

Laat een reactie achter