Zijn magnetronmaaltijden wel gezond?

0
Zijn magnetronmaaltijden zoals stoommaaltijden net zo gezond als zelf eten koken?

Antwoord: Dat is lastig te beoordelen omdat er veel verschillende magnetronmaaltijden zijn. Maar vaak bevatten magnetronmaaltijden te veel zout, te veel (ongezond) verzadigd vet en te weinig groenten in vergelijking met de dagelijks aanbevolen hoeveelheden. Echter verse en zelfgemaakte macaroni met ham en kaas voldoet ook zeker niet aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheden.

Stoommaaltijden zijn vaak wel iets gezonder dan gewone magnetronmaaltijden. Magnetronmaaltijden worden namelijk “klef” en smaken daardoor minder goed. Om dat smaakverlies te compenseren wordt er vaak zout en vet toegevoegd.

Om zelf op een gemakkelijke manier de magnetronmaaltijden te scannen op ‘’gezondheidsgehalte’’ kan er het beste gekeken worden naar de hoeveelheid groente en de hoeveelheid saus/jus. Hoe meer groente en hoe minder saus/jus hoe gezonder. Verder maakt het weinig uit of iets klaargemaakt is in de magnetron of in de pan. In veel gevallen verliezen groenten zelfs minder voedingsstoffen als ze in de magnetron klaargemaakt worden. Dit komt omdat er geen voedingsstoffen verloren gaan in bijvoorbeeld het kookvocht.

Relevante links:
  • Magnetron: 50 magnetrongerechten, variërend van alledaagse lunches en avondmaaltijden tot taarten en toetjes en verfijnde diners. Stap-voor-staprecepten met kleurenfoto’s.
  • 125 Best Microwave Recipes: There are many benefits to microwave cooking, such as: A greater retention of taste and natural flavors More vitamins and minerals are retained for better nutrition Shorter cooking times use less electricity.
  • Sistema Microwave, Magnetron stomer: Voorzien van een ontluchtingsventiel voor het stomen en spatvrij opwarmen. Alle items mogen in de magnetron met deksel. Het vergiet binnenin is voorzien van stoomgaatjes voor een snel en gelijkmatig stoomproces. Vaatwasbestendig.
  • Xavax Magnetron Starter Kit: Basisset waarin je voedsel kunt invriezen, opbergen en opwarmen. Hij is ook te gebruiken om maaltijden te serveren.
Delen.

Laat een reactie achter