Maaltijdbox en gezondheid

0
De maaltijdbox is het afgelopen jaar erg populair geworden. Het concept van de maaltijdbox is eenvoudig. Een aantal recepten met verse ingrediënten thuisbezorgd. De gerechten staan snel op tafel en zijn makkelijk te bereiden.

Een van de bekendste bezorgers van de maaltijdbox is HelloFresh. Die heeft de box het afgelopen jaar flink in de aandacht van elk Nederlands gezin gebracht.
Zo’n box gevuld met verse producten is efficiënt en tijdbesparend. De gerechten worden bedacht, de producten ingekocht en alles wordt in een box bij je thuisbezorgd. Het enige wat resteert is koken en eten. Zo’n box heeft diverse voordelen. Deze blog gaat echter verder in op de gezondheidsfactor van de maaltijdbox.

Eten bij de supermarkt

Gezondheid is een kant van deze foodboxen die nog te weinig worden behandeld. Maar waarom zou het gezond zijn? Bij de supermarkt kopen we toch te vaak bewerkte voedingsmiddelen. Hierin zitten vaak teveel suikers, zout en andere toevoegingen. Dat nog buiten de zaken als koek, snoep en snacks welke verleidelijk staan opgesteld in de gangpaden of bij de kassa.

Verse en pure producten

De maaltijdboxen daarentegen zijn standaard gezond terwijl dat niet altijd zo is wanneer je zelf boodschappen doet. De producten zijn waar mogelijk vers. Vaak komen deze ingrediënten direct van de boer. Deze producten zijn in veel gevallen dan ook biologisch en van eigen bodem.
De recepten, die je in deze maaltijdboxen vind, worden verder door chef-koks en voedingsdeskundigen bedacht. Met de focus op lekker en gezond eten.
Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Maar voor bijvoorbeeld het Duitse HelloFresh en de Nederlandse box van Mathijs Maaltijdbox wel. Deze boxen worden met veel passie voor verse producten en pure recepten gemaakt.
Er zijn zelfs foodboxen die nog een verder gaan zoals Beebox. Deze bezorgt als enige in Nederland een puur biologische maaltijdbox. Deze mag het EKO en SKAL keurmerk voeren voor biologische producten en duurzaam ondernemen. Over het algemeen zal je bij de bezorgers in dit artikel biologische producten en gezonde recepten vinden.
Dit is een goede ontwikkeling. Snel wat lekkers en gezond op tafel krijgen is hiermee een stuk beter te doen. Gezonde voeding op tafel, zelfs met een drukke carrière of gezinsleven, is dan door deze ontwikkeling veel beter haalbaar. Ons advies is, probeer het eens. Dan weet je hoe het werkt. In drukke tijden, slecht weer, of ziekte is het laten thuisbezorgen een uitkomst.

Relevante links:
Delen.

Laat een reactie achter