Licht gevoel al na één biertje

0
Waarom kan je de ene keer al na 1 biertje een licht gevoel in je hoofd krijgen en de andere keer na vele biertjes nog niets?

Antwoord: Dat heeft te maken met de bloedsuikerspiegel. Alcohol verlaagd namelijk de bloedsuikerspiegel. En als je bijvoorbeeld al een beetje hongerig bent, dan komt de bloedsuikerspiegel lager uit dan normaal, en één van de symptomen van een lage bloedsuikerspiegel is duizeligheid of licht in het hoofd zijn.

En als er alcohol op de nuchtere maag wordt gedronken wordt de alcohol ook nog eens veel sneller opgenomen, het effect op de bloedsuiker is dan dus dubbelop. Overigens kan dit ook na het toetje gebeuren. Door bijvoorbeeld een zoet gerecht te eten na een maaltijd. Hierdoor draait de alvleesklier overuren om veel insuline aan te maken om alle koolhydraten (suiker) te laten verwerken. Vaak maakt de alvleesklier dan te veel insuline aan, waardoor de bloedsuiker dus gek genoeg laag is vlak na het eten. Dit is ook de reden dat veel mensen even een “dipje” hebben vlak na het eten.

Relevante links:
Delen.

Laat een reactie achter