Het lichaam als machine

0
Machines hebben regelmatig onderhoud nodig om goed te blijven werken. Ook gaan ze met goed onderhoud langer mee. Dit is voor het lichaam toch precies hetzelfde? Het lichaam als machine?

Je lichaam heeft brandstof nodig om te functioneren. Net als een auto die benzine nodig heeft om te kunnen rijden. Een auto krijgt een onderhoudsbeurt, olie wordt ververst en vloeistoffen worden bijgevuld. Als er iets kapot is, laat je het repareren of je koopt gewoon een nieuwe auto.

Voor het lichaam geldt dit niet. Een arts kan wel degelijk veel repareren in het lichaam, maar een nieuwe kopen kan niet. Het lichaam moet dan ook beter onderhouden worden. Maar veel mensen lijken veel zuiniger te zijn op hun auto dan op hun lichaam.

Dus verzorg dat lichaam goed. Pas op met fastfood en vette snacks, maar gebruik goede brandstoffen. Net als dat je in een benzineauto benzine tankt en geen diesel. Dus gezond eten is essentieel voor het goed functioneren en behoud van het lichaam!

Relevante links:
  • De gezonde eter in de eerlijke keuken/ Koken met Irene. Auteur Irene Lelieveld, Nederlands, 212 pagina’s. Een informatief kookboek over wat gezonde voeding is en hoe je gezond kunt koken en eten.
  • Uw Voedingsplan, gezonde voeding per levensfase. Uw voedingsplan geeft u concrete adviezen en aanwijzingen over hoe u gezond kunt eten, zodat u zo lang mogelijk fit en vitaal blijft. Auteur DietCetera, Nederlands, 80 pagina’s. Per persoon gemaakt
  • Ingrediënten van geloofwaardigheid, e-BOOK. Auteur Arjen Berben, Nederlands. Wetenschapstheoreticus Bart Penders en bioloog/ communicatieadviseur Frans van Dam presenteren in dit boek een aantal van de speerpunten uit de strijd om geloofwaardigheid in de voedingssector.
  • 5 ingrediënten voor beter, verser, gezonder en eerlijker eten. Auteur Albert Kooy, Nederlands, 60 pagina’s. Het gaat de verkeerde kant op met ons voedsel. We consumeren op veel te grote voet en ons eten wordt tegenwoordig gedomineerd wordt door de voedselindustrie die gedicteerd wordt door enkele globale grote spelers. Albert kiest voor duurzame dier- en milieuvriendelijke, eigentijdse en gezonde producten.
  • Wat is nu gezond? Auteur Prof. dr. Martijn B. Katan, Nederlands, 255 pagina’s. In dit boek wordt in normaal taalgebruik wetenschappelijke kennis over voeding en eten overgebracht.
Delen.

Laat een reactie achter