Een lawaaiige darm is normaal

2
Mijn darmen maken veel lawaai tijdens het eten. Is een lawaaiige darm normaal?

(Salim Bakbachi, Rotterdam)

Antwoord: Een rommelende maag voor en/of tijdens het eten is heel normaal. De darmen, die eigenlijk altijd in beweging zijn, produceren veel geluid. Zeg maar een lawaaiige darm. Dit geluid is pas (goed) te horen wanneer de darmen leeg zijn. Ook zet je je darmen weer extra aan het werk als je gaat eten waardoor je net iets meer geluid maakt.

Als er naast de klachten van geluid nog andere klachten zijn, die verergeren bij stress en spanningen, zoals kramp en winderigheid. Dan heeft u waarschijnlijk een prikkelbare darm. Prikkelbare darmen staan er namelijk om bekend om veel lawaai te maken. Ons advies is om bij andere klachten naast een lawaaiige maag, wel even naar de huisarts te gaan om andere dingen uit te sluiten.

Voor mensen met een prikkelbare (lawaaiige) darm hebben wij een assortiment samengesteld met producten die veel vezels bevatten. Vezels zorgen namelijk, mits geconsumeerd met veel vocht, dat de stoelgang soepeler verloopt. En producten met ingrediënten die een kalmerend effect op de darmen hebben.

Relevante links:
Delen.

2 reacties

  1. hai, als je last hebt van een verstopte darm kun je s’ochtends op je nuchtere maag zuurkoolsap drinken met een klein beetje gekookt water erin anders is het te koud….
    Er zitten goede bacteriën in en het stimuleert je darmen. Werkt echt!
    Je kunt het kopen in biologische winkels.
    Succes!

  2. Hi, ik ben echt blij dat ik deze informatie vond. Tegenwoordig publiceren bloggers alleen roddels en internetnet dingen en dat is echt irritant. Een goede blog website met interessante spannende inhoud, dat is wat ik nodig heb. Bedankt voor het maken van deze website en ik zal er weer een bezoek aan brengen. Versturen jullie ook nieuwsbrieven? Kan ik namelijk niet vinden.

Laat een reactie achter