Koemelkvrije wafeltjes

0

Vandaag in de stad om een vervanger te kopen voor de mixer die het niet meer deed. Al langere tijd had ik een wens voor zo’n mooie keukenmachine die van alles kan.

Ik zocht eerst bij de consumentenbond welke goed is, en waar te koop. Daarna met de bus naar de stad. Hier nog veel vuurwerk, daarom ben ik niet met de fiets gegaan.

Ik heb het kunnen bakken voor oud en nieuw. Het was een mooi en vooral heel lekker deegje geworden. Ik moest oppassen dat ik niet door ging met proeven.

Na het wafels bakken heb ik stof gezogen en daarna schone kleren aan, die lucht was ik dan ook wel kwijt. Straks bak ik de groenten op die ik in mijn koelkast had aangezien voor gesneden prei, maar dat was het niet alleen. Daar zat ook de vermiste paprika, wat aardappel, ui, over van de gourmet samen met een ei. Als ik dit samen bak is dat een goede maaltijd voor deze dag.

Vanavond neem ik er een toastje bij van Rice Toast met fijne kruiden. Dit besmeer ik met paté en dan afgewisseld met die lekkere wafeltjes met poedersuiker. Ik zal me best amuseren met Joep.

Mijn wafeltjes zijn koemelkvrij, dus hier is het recept:
200 g bloem;
200 g suiker;
200 g wajang margarine;
4 eieren.
Dit mixen, begin met de suiker en wajang, dan kan het meer opnemen, eieren 1 voor 1, dan de bloem lepel voor lepel. Dat afbakken in een wafelijzer.

Carin Vermeulen
Diëtist
 

Relevante links:
  • Basiskookboek bij voedselallergie en voedselintolerantie: De receptuur is gericht op kinderen en volwassenen met een enkelvoudige of meervoudige voedselovergevoeligheid, dus niet alleen koemelkvrij.
  • Allergiekookboek: Dit boek laat zien dat iedereen met een gluten-, tarwe-, koemelk-, lactose-, pinda-, noten-, vis- of soja-allergie met een paar aanpassingen toch het hele jaar door lekker en gevarieerd kan eten.
  • Koemelk allergie: Specifiek gericht op zuigelingen en jonge kinderen, dus minder recepten en wat subjectief. Kan voor ouders echter wel nuttig zijn.
Delen.

Laat een reactie achter