Knoflook ”stinkend gezond”

0

Aan knoflook worden veel gezondheid bevorderende eigenschappen toegeschreven. Echter zijn deze toegeschreven eigenschappen lang niet allemaal goed onderbouwd. De meest aannemelijke eigenschappen zijn dat knoflook de bloeddruk en het cholesterol kan verlagen. Maar ook dat het de bloedstolling verminderd. Het is dus niet aan te raden om grote hoeveelheden te eten vlak voor een operatie of bevalling. Een groot nadeel is echter de geur. En deze geur gaat niet zomaar weg. Zo zit er een zwavelverbinding in die het lichaam niet kan verteren. Vervolgens komt deze stof via het bloed in de huid en longen terecht waardoor de knoflookgeur nog lang te ruiken is via de adem en huid.

Tips om de geur van knoflook tegen te gaan:
  • Voor het tegengaan van knoflookgeur op de handen na het persen/snijden werkt tomaat heel goed. Vooral erg praktisch als er in een gerecht knoflook en tomaat verwerkt is. Snij dan de tomaat als laatste. De tomaat haalt de knoflookgeur veel beter van de handen dan zeep dat kan.
  • Voor het tegengaan van de geur in de adem schijnt verse peterselie of melk goed te werken. Al zou dit maar tijdelijk zijn en niet helpen tegen de geur die via de huid naar buiten komt.
  • Het uitsnijden van de (groene) kern van een teen knoflook kan de geur verminderen, aangezien de zwavelverbinding die verantwoordelijk is voor de sterke geur vooral in de kern aanwezig is.
  • Tot slot is er zelfs een speciaal product ontwikkeld om de lucht helemaal uit te bannen, genaamd: “Aftergarlic”. Het pakt de oorzaak van het probleem aan doordat het de zwavelverbinding neutraliseert.
Relevante links:
  • Knoflook en daslook: Hoe kweekt u knoflook en daslook in uw tuin, hoe werken ze positief in op onze gezondheid en hoe tovert u er de smakelijkste gerechten mee op tafel? Dit leest u allemaal in dit boek.
  • Cooking Well, Garlic: This e-book has over 100 quick and easy recipes including Garlic Bean Soup, Shrimp Scampi, Chicken Breast with Garlic Cloves, Bow Tie Pasta with Roasted Garlic and Eggplant, Sugar Snap Peas with Garlic, and more.
  • Weis Knoflook hakker, RVS: De knoflookhakker is gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal. Bij de hakker krijg je ook een deksel die het opvangbakje luchtdicht afsluit waardoor je product langer vers blijft. De knoflookhakker heeft een diameter van 6,5 cm en is 18 cm hoog.
  • Optimax Arizona Knoflook met Anti-oxydanten A, C, E en Selenium tabletten: Optimax Arizona Knoflook met Anti-oxydanten A, C, E en Selenium, voedingssupplement.
Delen.

Laat een reactie achter