Jojoën beter dan overgewicht

0
Jojoën is het onderwerp van deze korte blog. Uit onderzoek van de Amerikaanse Universiteit van Ohio is gebleken dat schommelingen in gewicht (jojoën) en eetpatroon in ieder geval gezonder is dan een levenslang overgewicht.

Dit onderzoek is gebaseerd op experimenten met muizen. Een vetrijk, een vetarm en een jojo-dieet werden met elkaar vergeleken. De muizen die op het jojo-dieet waren gezet leefden gemiddeld 25% langer dan de muizen die op een vetrijk dieet waren gezet. De jojoënde muizen leefden gemiddeld bijna net zo lang als de muizen die het vetarme dieet hadden gevolgd. Van de muizen die het jojo-dieet volgden ging de gezondheid achteruit in de periode dat zij ongezond aten en herstelde de gezondheid zich in de periode dat zij gezond aten.

Uit nader onderzoek moet nog blijken wat precies de effecten zijn van jojoën, maar uit dit onderzoek blijkt in ieder geval dat jojoën altijd beter is dan niets doen aan overgewicht. Afvallen moet in ieder geval aangemoedigd blijven worden!

Het doel van gewichtsbehoud is het niet verder afvallen, maar ook niet weer aankomen. Met gewichtsbehoud behoudt men het gewicht wat men heeft bereikt middels het afvallen, het zogenoemde streefgewicht.

Relevante links:
  • Voedingsplan anti-JoJo. Speciaal voor u gemaakt door diëtisten organisatie DietCetera. Geproduceerd in boekvorm en aan u per post verstuurd.

 

Delen.

Laat een reactie achter