Halal keurmerken

0

Moslims mogen alleen producten gebruiken die halal zijn. Dit betekent dat vlees en ingrediënten, de verwerking en het transport van deze producten moet gebeuren volgens de islamitische wetten. Wanneer de producten aan de islamitische wetten voldoen, krijgen de producten een halal keurmerk. Een keurmerk is in de vorm van een logo zichtbaar op producten. Het logo kan de consument helpen bij het maken van de juiste productkeuze.
Er bestaan verschillende halal keurmerken:

Halal Correct
Het keurmerk Halal Correct wordt gevoerd door Stichting TQ HCC. Deze stichting geeft internationaal halal kwaliteitscertificaten uit.
Het Halal Correct keurmerk geeft aan dat de halal waardigheid het gehele productieproces is gewaarborgd. Vanaf de slacht van het dier tot aan het verpakken van het product.

Halal Plus
Ook het keurmerk Halal Plus wordt gevoerd door Stichting TQ HCC.
Wanneer een product het Halal Plus keurmerk draagt, is de hele keten (vanaf het fokproces van het dier tot en met het verpakken van het product) gewaarborgd. Tevens is dit een biologisch product. Bij halal producten wil biologisch zeggen dat er rekening wordt gehouden met het dierenwelzijn.

Halal Tayyib
Het keurmerk Halal Tayyib wordt gevoerd door Stichting Halal Voeding en Voedsel. Naast het voeren van het Halal Tayyib keurmerk geeft deze stichting voorlichting over halal voeding en de totstandkoming hiervan. Ook ondersteunt Stichting Halal Voeding en Voedsel projecten en initiatieven die een bijdrage leveren aan de maatschappij. Wanneer een product het Halal Tayyib keurmerk draagt, voldoet het product aan de islamitische wetten.

Relevante links:
Delen.

Laat een reactie achter