Afvallen met groene thee?

0
Hoe komt het dat je af kan vallen van groene thee?

(J. van der Veer, s’Hertogenbosch)

Antwoord: Ten eerste bevat groene thee (mits er natuurlijk geen schepje suiker aan is toegevoegd) geen calorieën. Daardoor is het sowieso al een goede drank om te drinken tijdens het afvallen.

Groene thee bevat echter ook nog cafeïne en fenolen. Cafeïne zorgt ervoor dat je scherper en alerter wordt. En scherp en alert zijn kost nou eenmaal meer energie (calorieën). De fenolen zorgen ervoor dat de energie die je ervoor gebruikt makkelijker uit vetcellen gehaald kan worden. Fenolen zijn overigens ook antioxidanten, die verouderingsprocessen in het lichaam kunnen tegengaan.

Het is echter geen wondermiddel! Recent onderzoek aan de universiteit van Maastricht heeft aangetoond dat je gemiddeld anderhalve kilo (meer) verliest per één tot drie maanden. Dus een heel goed hulpmiddel bij het afvallen of bij het op gewicht blijven.

Relevante links:
  • Matcha thee wordt ook wel de beste thee ter wereld genoemd. De bijzonderheid van matcha is de herkomst en productiewijze van deze groene thee. In tegenstelling tot heel wat andere theesoorten, wordt deze groene thee vermalen tot poeder alvorens geconsumeerd te worden. Matcha bevat meer antioxidanten dan gewone thee, werkt ontstekingsremmend en geeft het lichaam een opkikker. Verder zorgt de chlorophyll ervoor dat schadelijke metalen uit het lichaam afgevoerd worden. Als laatste zorgt L-Theanine voor een kalmerend effect.
  • Proteïne dieet, Eiwitdieet en Koolhydraatarm dieet
Delen.

Laat een reactie achter