Hoe kan ik gezond eten op drukke dagen?

0

Het is verstandig om ook voor gezonde maaltijden te kiezen op drukke dagen. Het beste kan dan toch voor een zelfgemaakte maaltijd gekozen worden. Kant-en-klaar maaltijden bevatten namelijk veel zout en energie. Deze blog behandeld gezond eten op drukke dagen.

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om een maaltijd te bereiden op drukke dagen. Het is dan soms wel mogelijk om bijvoorbeeld in het weekend verschillende gezonde maaltijden te bereiden in een grote hoeveelheid. Deze kunnen vervolgens afgekoeld worden en in porties in de diepvries bewaard worden. Op drukke dagen kan de in het weekend bereide maaltijd snel opgewarmd worden in bijvoorbeeld de koekenpan of de magnetron. Op deze manier komt er toch een lekkere en snelle maaltijd op tafel die ook nog eens gezond is.

Een andere optie is door bijvoorbeeld een salade te eten als avondmaaltijd of door wat groenten te roerbakken en hier bijvoorbeeld een stukje zalm bij te grillen. Dit zijn gezonde maaltijden die weinig tijd kosten om te maken en ook nog eens lekker en gezond zijn.

Relevante links:
  • Wat eten we vandaag? 80 recepten te bereiden in 20 minuten voor doordeweekse avonden: Snelle gerechten die binnen twintig, hooguit dertig minuten op tafel staan. Een prettige bijkomstigheid is daarnaast dat er vaak geen ellenlange lijst van ingrediënten aan te pas komt en dat de geadviseerde bijgerechten slechts bestaan uit een salade, pasta of rijst. De recepten zijn in menuvolgorde en er is veel oog voor gezonde voeding, met name voor versproducten en een matig gebruik van vlees.
  • Snel en creatief koken voor je gezin: Dit kookboek is een geruststelling voor drukke ouders die verse en verantwoorde maaltijden belangrijk vinden: lekker koken kan snel! Eigenzinnige combinaties, ingrediënten uit de wereldkeuken en voedzame keuzes staan centraal.
  • Samsung CP1395-S Sensor Cook Magnetron: Door de grote inhoud en de bijgeleverde bakplaat is deze magnetron ook als een echte oven te gebruiken. Met behulp van verschillende sensoren, zoals de unieke gewichtssensor, wordt de ideale bereidingstijd en omstandigheden voor ieder gerecht berekend.
Delen.

Laat een reactie achter