Hoeveel is nu genoeg drinken?

0
Ik heb moeite om anderhalve liter water op een dag te drinken, terwijl ik gehoord heb dat het belangrijk is om genoeg vocht binnen te krijgen?

Antwoord: Genoeg drinken is inderdaad heel belangrijk: het lichaam bestaat voor ongeveer 80% uit water. Water zit overal in: bloed, organen, spieren, gewrichten, zelfs botten. En water is essentieel bij alle biochemische en metabolische reacties.

Genoeg vocht drinken helpt tegen uitdroging. Men denkt dat uitdroging  alleen in de zomer en vooral bij bejaarden of baby’s voorkomt, maar ook sterk verwarmde kantoren of huizen kunnen het veroorzaken. Zeker bij mensen die echt te weinig drinken! Duizeligheid, hoofdpijn en gebrek aan concentratie zijn de eerste tekenen van uitdroging.

Het wordt aanbevolen om anderhalve liter vocht naast de maaltijden te drinken, en meer als men gaat sporten. Het lijkt op het eerste gezicht veel, maar er bestaan tegenwoordig lekkere en gezonde alternatieven naast het gewone “saaie” water: denk aan thee, kruidenthee, citroensap gemengd met water, bruisend of gearomatiseerde water, groentesoep of groentesap.

Dat, in afwisseling met af en toe een glaasje frisdrank, ice tea of fruitsap (als er geen gewichtsproblemen aanwezig zijn) en je bent er al!

Tip: Neem altijd een flesje water mee, dan vergeet je niet om te drinken! Bijvullen is in Nederland gelukkig altijd mogelijk bij de kraan. Lust je geen water of wil je afwisselen? Gebruik een beetje suikervrije siroop, dat product is nu verkrijgbaar in alle supermarkten!

Relevante links:
  • Water, het goedkoopste medicijn: De arts heeft meer dan 20 jaar onderzoek gedaan naar de rol van water in het menselijk lichaam en trekt daaruit vergaande conclusies die ten dele omstreden zijn in de academische wereld. Zijn belangrijkste stelling is dat uitdroging -een tekort aan water- de grondslag vormt voor vele kwalen en ziektes; of dat, omgekeerd, vele verschijnselen die in de medische wereld worden beschouwd als apart te onderscheiden aandoeningen in feite een vorm van (chronische) uitdroging zijn.
  • Verander water in bier, de complete handleiding voor de beginnende en gevorderde hobbybrouwer: Dit boek leert hoe je zelf thuis een lekker bier kunt brouwen. Het biedt de modernste inzichten in hoe je thuis het beste bier maakt. Uiteraard ontbreken goede recepten niet.
  • Heren T-shirt, geel, De beste dagen om bier te drinken eindigen op een G: Grappig Heren spreuken en persiflage T-shirt. Kwaliteitsshirt van Fruit Of The Loom®.
  • Contigo Swish Waterfles, Met Autoseal Systeem, 500 ml: Op het eerste gezicht ziet deze fles er vrij onopvallend uit, ondanks de kleur. Maar in de dop zit een ingenieus systeem: als je op een knopje drukt opent een ‘luikje’ en kan je drinken. Je kan de fles dus met één druk op de knop bedienen. En het luikje sluit ook meteen als je de knop loslaat.
Delen.

Laat een reactie achter