Fruitvariatie

0

Fruitvariatie

Wie denkt aan gezonde voeding, denkt direct aan fruit en groente. Fruit is goed voor de gezondheid en voor de lijn. Het is een gezond tussendoortje bomvol verschillende vitamines, mineralen en voedingsvezels. Onmisbaar in een gezond voedingspatroon! De aanbevolen hoeveelheid fruit ligt rond de 2 stuks per dag. Wil je wel eens wat anders dan die eeuwige appel of banaan? Maak het eens wat leuker voor jezelf! Er zijn eindeloze variaties mogelijk.

Seizoensfruit

Een inkoppertje is meegaan met het seizoen. Goed voor de variatie en voor de portemonnee. Zo eet je bijvoorbeeld appelen en mandarijnen in de winter en aardbeien en nectarines in de zomer.

Mix & Match

Maak af en toe eens een smoothie voor de variatie. Gebruik maximaal 2 stuks fruit en vul aan met groente, zoals bladspinazie. Google eens op recepten, het internet staat er vol van. Een simpele fruitsalade is overigens ook een echte aanrader.

IJsjes

Je kunt ook heel gemakkelijk zelf ijs maken van fruit. Een heerlijke verkoeling en een verantwoord tussendoortje! Zo kun je bijvoorbeeld yoghurt met frambozen met een staafmixer mixen en in een ijsvorm gieten. Je kunt eindeloos variëren door bijvoorbeeld kokosmelk of een beetje honing aan je recept toe te voegen. Google eens naar recepten, Het internet barst ervan.

Voeg toe!

Beleg je boterham of cracker eens met fruit. Zo is pindakaas met banaan erg lekker. Of voeg wat appel en kaneel aan je Brinta of havermout toe. Het is net een appeltaartje! Of beleg een beschuitje met aardbeien. Voeg eens frambozen of nectarines aan je yoghurt toe.
Ook aan je avondeten kan je fruit toevoegen. Je hebt natuurlijk de bekende stamppot appels. Maar ook Aziatische gerechten lenen zich goed voor fruit. Eet ananas bij een kipgerecht. Of voeg op het laatste moment stukjes appel aan de saus toe.

Gek fruit

Je kunt je zintuigen ook eens prikkelen door bijzondere fruitsoorten te proberen. Neem eens een kiwiberry of pimp je drankje/fruitsalade/ijsje met steranijs. Andere, relatief onbekende fruitsoorten zijn; drakenfruit, passievrucht, sharonfruit. Misschien zit hier jouw nieuwe favoriete fruitsoort wel tussen!

Kiwiberry

Kiwiberry

Wat voor trucs pas jij toe om meer fruit te eten? Deel ze in een reactie hieronder!

Hanna Kugel, diëtist

Relevante links:
Delen.

Laat een reactie achter