Wat eten en drinken bij diarree?

0

Wat moet je eten en drinken bij diarree? Bij diarree is het belangrijk om voldoende te drinken, zo’n twee tot drie liter per dag. Er gaat namelijk veel vocht verloren bij diarree, hierdoor is de kans op uitdroging groter. Voorbeelden van dranken die gedronken kunnen worden zijn water, thee en bouillon. Het is belangrijk de twee tot drie liter vocht in kleine hoeveelheden te drinken.

Wanneer men het idee heeft dat het lichaam het vocht niet meer goed opneemt, kan er gekozen worden om een oplossing van suiker en zout in water te maken. Een oplossing van suiker en zout in water wordt ook wel orale rehydratievloeistof (ORS) genoemd. ORS vult het tekort van zouten en suikers in het lichaam aan en zorgt er voor dat vocht beter wordt opgenomen. ORS kan bij de apotheek gehaald worden, maar ook zelf gemaakt worden door 18 gram suiker en 3 gram zout met 1 liter drinkwater te mengen.

Wat betreft de voeding kan alles gegeten worden waar men trek in heeft. Zo kan er bijvoorbeeld voor wat fruit, groenten of een beschuit gekozen worden. Wel is het belangrijk kleine hoeveelheden te eten bij buikklachten.

Relevante links:
  • Doorbreek de Vicieuze Cirkel: Dieetboek tegen darmonstekingen zoals Colitis Ulcerosa, Crohn, Coeliakie, Diverticulitis, Chronische diarree, Cystische Fibrose. Bij het dieet gaat het er vooral om om voeding waarin moeilijk verteerbare koolhydraten en suikers zitten, te vermijden.
  • Bional Medical Dimexanol: Het isoleert de stoffen die diarree veroorzaken en voert deze af. Beschermt de darmwand en helpt het waterige ontlasting weer normaal te maken. De darmwerking wordt niet stilgelegd. Vult tekort aan vocht en zouten weer aan om uitdroging bij diarree te voorkomen (O.R.S.).
  • Norit Diarreeremmers: Norit bevat als werkzaam bestanddeel geactiveerde kool van plantaardige herkomst. Deze actieve kool zorgt ervoor dat de schadelijke stoffen die de diarree veroorzaken in het maagdarmkanaal geadsorbeerd worden en via de ontlasting het lichaam verlaten.
  • Gastrolyte O.R.S.: Ter behandeling en voorkoming van uitdroging bij diarree. Vochtregulerend, en zorgt voor het op niveau brengen van het glucosegehalte in het lichaam. Geschikt voor zowel volwassenen, kinderen als zuigelingen.
Delen.

Laat een reactie achter