Eten bij brandend maagzuur?

0

Brandend maagzuur is erg vervelend. Gelukkig kan het aanpassen van het voedingspatroon, dus anders eten bij brandend maagzuur, klachten verminderen of zelfs voorkomen. Zo kan men het beste kleine maaltijden op een dag nemen. Grote maaltijden zorgen er namelijk voor dat de maag vol zit. Een volle maag veroorzaakt weer sneller klachten. Ook is het belangrijk om niet na het eten te gaan liggen. Door te liggen kan de maaginhoud namelijk makkelijker terugstromen, wat weer voor klachten kan zorgen. Het is daarom verstandig om niet vlak voor het slapen gaan nog wat te eten.

Ook bij verstopping van de darmen kan er sprake zijn van brandend maagzuur. Door verstopping van de darmen komt er namelijk extra druk op de maag te staan. Het is daarom belangrijk om voldoende te drinken, vezelrijk te eten en voldoende te bewegen. Maar ook overgewicht kan voor extra druk op de maag zorgen. Tevens kan er extra lucht in de maag komen, door bijvoorbeeld dranken met koolzuur te gebruiken en kauwgom te kauwen.

Het eten van vetrijke maaltijden wordt afgeraden. Een vetrijke maaltijd heeft namelijk meer tijd nodig om verwerkt te worden. Hierdoor kunnen klachten ontstaan.

Tot slot dient opgepast te worden met voedingsmiddelen zoals alcoholische dranken, ui, chocola, scherpe kruiden, koffie en cola. Deze voedingsmiddelen kunnen namelijk voor een extra prikkeling van de maag zorgen, waardoor sneller klachten kunnen ontstaan.

Relevante links:
  • Waarom maagzuur goed voor je is: Dit revolutionaire boek lanceert een nieuw concept om brandend maagzuur voorgoed te genezen door de meest algemene oorzaak van het probleem, onvoldoende maagzuurafscheiding, op te lossen. Hij beveelt een veelomvattend programma aan dat de maag herstelt in zijn normale, gezonde staat waarbij datgene wat ontbreekt wordt aangevuld met veilige, goedkope maagzuursupplementen en andere natuurlijke middelen.
  • Maag en darmklachten, het belang van beweging en ontspanning, vasten en natuurlijke voeding: Volgens een van de grondprincipes van de natuurgeneeskunde ontstaan alle ziekten in eerste instantie door verkeerde voeding, met als bijna logische conclusie dat maag- en darmklachten de eerste symptomen van elke ziekte zijn. Het boek is een zinvolle algemene vraagbaak voor doe-het-zelf-voedings- en gezond-leven-adviezen.
  • Rennie Pepermunt, 96 Kauwtabletten, Maagzuurremmers: Bij brandend maagzuur en zure oprispingen. Bij een zweer aan de maag of twaalfvingerige darm. Dit middel is een maagzuurbinder. Dit geneesmiddel is algemeen verkrijgbaar. Let op! Niet gebruiken bij ernstige nierfunctiestoornissen en/of nierstenen of bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.
Delen.

Laat een reactie achter