Krijg je echt meer energie van energydranken?

0
Krijg je echt meer energie van energydranken?

Antwoord: In principe zijn energydranken gewoon frisdrank met veel suiker, cafeïne en taurine. Ze geven geen energie maar de aanwezige cafeïne geeft een korte oppepper die vergelijkbaar is met een kop koffie (of twee glazen cola).

Taurine speelt weliswaar een rol bij het regelen van de hartslag maar het lichaam kan dit ook zelf aanmaken en het is aanwezig in tal van voedingsmiddelen. Of de extra taurine uit de energydranken een effect heeft op het lichaam is niet bekend, maar niet waarschijnlijk.

Als sportdrank zijn ze niet erg geschikt. Koolzuur is voor de meeste mensen niet prettig tijdens het sporten. Maar ook de samenstelling is niet ideaal, aangezien veel suiker de vochtopname in de darmen flink vertraagd. En vocht is bij sporten vaak belangrijker dan het aanvullen van koolhydraten (suikers). Als je het toch lekker vind om bij het sporten een energydrank te drinken kan dat het beste na het sporten met een extra glas water ernaast. Na het sporten is het namelijk handig om de reserves in de spieren weer aan te vullen met koolhydraten (suikers). Maar als die reserves nog vol zitten terwijl je energydranken drinkt wordt het niet opgeslagen in de spieren maar als vet.

Relevante links:
Delen.

Laat een reactie achter