Eet je kinderen intelligent

0
Uit een elf jaar durend Brits onderzoek door de universiteit van Bristol is gebleken dat kinderen die op jonge leeftijd ongezonde voeding te eten krijgen een lager IQ (vorm van meten hoe intelligent iemand is) hebben dan kinderen die gezonde voeding te eten krijgen.

Door middel van vragenlijsten over het eetpatroon van het kind op drie-, vier-, zeven- en achtjarige leeftijd en door middel van een IQ-test op achtjarige leeftijd is men tot deze conclusie gekomen.

Vooral voor kinderen tot 3 jaar is gezonde voeding erg belangrijk, omdat de hersenen zich dan nog in sneltreinvaart ontwikkelen. Uit het onderzoek bleek dan ook dat ruim 20% van de kinderen met een ongezond eetpatroon op de leeftijd van drie jaar, op achtjarige leeftijd een lager IQ had.

Natuurlijk mag er af en toe lekker gesnoept worden en kan een patatje op z’n tijd geen kwaad. Het is alleen wel belangrijk dat we onze kinderen goed en gezond te eten geven zodat het kind zich optimaal kan ontwikkelen. Want gezond voedsel is natuurlijk niet alleen goed voor de ontwikkeling van het IQ……..

Relevante links:
Delen.

Laat een reactie achter