Creatief met voedselallergieën en aardappelpannenkoeken

0

Ik ben geabonneerd op diverse recepten fora en mails. Zo kreeg ik onlangs recepten van 24Kitchen, met daarin een recept voor aardappelpannenkoeken. Ik heb die vaker voorbij zien komen, maar helaas, vanwege mijn koemelkallergie (één van mijn voedselallergieen), moeten afslaan.
Dit recept bracht mij terug naar mijn jeugd. Zo lang had ik dat al niet meer gegeten.
Het recept vermeldt melk en dat is eenvoudig te vervangen door iets melkachtigs waar je wel tegen kunt. Voor mij is dat Rice Dream rijstmelk. En het vervangen van melk gaat dan ook steeds meer op de automatische piloot. Mensen die me kennen kijken dan ook af en toe verbaasd als ik meld dat ik melk in de recepten gebruik. Het is dan wat anders dan koemelk (een van de veel voorkomende voedselallergieen).

Recept aardappelpannenkoeken, voor 1 persoon

Ingrediënten:
3 aardappelen
3 wortelen
1 kleine ui
½ kopje melk (let op welke)
Lepel bloem(let op welke)
1 ei
Peterselie

Bereiding:
Aardappels schillen (doe ik met handschoenen aan vanwege een rauwe aardappelallergie, gekookt of gebakken kan ik wel tegen aardappels), wortelen schillen, uitje snipperen, ei erbij, melk, bloem, zout en peper en peterselie.
De wortelen heb ik eraan toegevoegd omdat ik die nog had liggen. Kan natuurlijk ook een andere groente zijn. De 3 wortels 3 aardappelen heb ik geraspt in de keukenmachine.

Gesnipperd uitje toevoegen en peterselie hakken, ei en melk (rijstmelk, sojamelk of havermelk). Bloem (kan ook glutenvrij zijn) erbij tot het een mooi beslag vormt. Dan kruiden met zout, peper en gehakte peterselie toevoegen.

Bakken in vloeibare margarine of olie en in hoopjes in de pan. In heb er zeven gegeten. Het was genieten en nog vegetarisch ook. Ja je kunt best lekker eten met diverse voedselallergieen.

Carin Vermeulen
Diëtist

Relevante links:
Delen.

Laat een reactie achter