Facebook Twitter Instagram
    MyFoodMatch
    • Home
    • Blog
    • Vraag & Antwoord
    • De Bloggers
    • Contact
    Facebook Twitter Instagram
    MyFoodMatch
    Home»Blog»Creatief met voedselallergieën en aardappelpannenkoeken
    Blog

    Creatief met voedselallergieën en aardappelpannenkoeken

    MyFoodMatchBy MyFoodMatch27 januari 2015Updated:29 oktober 2021Geen reacties3 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    voedselallergieen
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Ik ben geabonneerd op diverse recepten fora en mails. Zo kreeg ik onlangs recepten van 24Kitchen, met daarin een recept voor aardappelpannenkoeken. Ik heb die vaker voorbij zien komen, maar helaas, vanwege mijn koemelkallergie (één van mijn voedselallergieen), moeten afslaan.
    Dit recept bracht mij terug naar mijn jeugd. Zo lang had ik dat al niet meer gegeten.
    Het recept vermeldt melk en dat is eenvoudig te vervangen door iets melkachtigs waar je wel tegen kunt. Voor mij is dat Rice Dream rijstmelk. En het vervangen van melk gaat dan ook steeds meer op de automatische piloot. Mensen die me kennen kijken dan ook af en toe verbaasd als ik meld dat ik melk in de recepten gebruik. Het is dan wat anders dan koemelk (een van de veel voorkomende voedselallergieen).

    Recept aardappelpannenkoeken, voor 1 persoon

    Ingrediënten:
    3 aardappelen
    3 wortelen
    1 kleine ui
    ½ kopje melk (let op welke)
    Lepel bloem(let op welke)
    1 ei
    Peterselie

    Bereiding:
    Aardappels schillen (doe ik met handschoenen aan vanwege een rauwe aardappelallergie, gekookt of gebakken kan ik wel tegen aardappels), wortelen schillen, uitje snipperen, ei erbij, melk, bloem, zout en peper en peterselie.
    De wortelen heb ik eraan toegevoegd omdat ik die nog had liggen. Kan natuurlijk ook een andere groente zijn. De 3 wortels 3 aardappelen heb ik geraspt in de keukenmachine.

    Gesnipperd uitje toevoegen en peterselie hakken, ei en melk (rijstmelk, sojamelk of havermelk). Bloem (kan ook glutenvrij zijn) erbij tot het een mooi beslag vormt. Dan kruiden met zout, peper en gehakte peterselie toevoegen.

    Bakken in vloeibare margarine of olie en in hoopjes in de pan. In heb er zeven gegeten. Het was genieten en nog vegetarisch ook. Ja je kunt best lekker eten met diverse voedselallergieen.

    Carin Vermeulen
    Diëtist

    Relevante links:
    • Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie, meer dan 1000 recepten zonder koemelk, lactose, kippenei et cetera: Bij elk recept staat bereidings- en kooktijd, in gekleurd kader de ingrediënten gevolgd door receptuur. Daarna volgen de dieetaanpassingen waarna enkele variaties op het recept volgen.
    • KeruTabs Lactase Enzym, tabletten, voedingssupplement: Helpt de darmfunctie bij overgevoeligheid voor lactose in melk en melkproducten. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Voor het behoud van een goede gezondheid is een gezonde levensstijl en een gevarieerde, evenwichtige voeding van belang.
    • Lactase programma van Intoleran.
    • Winkelglutenvrij.nl richt zich exclusief op mensen die last hebben van een gluten intolerantie (coeliaki). Ze presenteert op haar site het grootste online assortiment aan glutenvrije producten van Nederland. De doelstelling van deze shop is om dit grootste glutenvrije assortiment zo goed mogelijk beschikbaar te maken voor mensen die online hun speciale glutenvrije producten willen aanschaffen.
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Related Posts

    Barbecueweer

    9 juni 2022

    voeding en gezondheid

    2 mei 2022

    Calorieën verbranden

    17 augustus 2021

    Leave A Reply Cancel Reply

    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    © 2022 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.