Facebook Twitter Instagram
    MyFoodMatch
    • Home
    • Blog
    • Vraag & Antwoord
    • De Bloggers
    • Contact
    Facebook Twitter Instagram
    MyFoodMatch
    Home»Blog»“Chocolade gezonder dan fruit”
    Blog

    “Chocolade gezonder dan fruit”

    MyFoodMatchBy MyFoodMatch14 maart 2011Updated:3 mei 2019Geen reacties2 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Chocolade gezonder dan fruit
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    Chocolade gezonder dan fruit? Cacao en pure chocolade bevatten meer antioxidanten, polyfenolen en flavonoïden per gram dan fruitsap. Dit volgens onderzoek van het Hershey Centre for Health and Nutrition. Polyfenolen werken ontstekingsremmend en flavonoïden zijn krachtige antioxidanten. Antioxidanten beschermen lichaamscellen tegen het effect van vrije radicalen. Vrije radicalen versnellen het verouderingsproces en hebben een schadelijke uitwerking op het lichaam.

    Chocolade (melk of puur maakt niet uit) bevat altijd nog veel verzadigde vetten. Wanneer de chocolade verwarmt is geweest dan verliest het bijna al haar positieve eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan bijvoorbeeld bij chocomelk en chocoladesaus.

    De onderzoekende instantie is echter verbonden aan Hershey (een Amerikaans chocolademerk). Het Hershey Centre for Health and Nutrition is gericht te onderzoeken wat de positieve effecten van cacao en chocolade zijn. Het is dan volgens ons wat kort door de bocht dat chocolade gezonder dan fruit is te beweren.

    Relevante links:
    • Culinair met chocolade: Recepten voor koekjes, bonbons, taarten, puddingen, desserts, ijs, hartige gerechten, chocoladedranken, sauzen, vullingen en allerlei andere heerlijkheden. Stijlvolle garneringen en decoraties. Chocolade in de keuken: basistechnieken stap voor stap in beeld gebracht.
    • Het grote Larousse chocoladeboek: In dit lijvige kookboek geeft Le Cordon Bleu zo’n honderdvijftig chocoladerecepten. Tussen de recepten door worden enkele basistechnieken uitgelegd. Ook minder ervaren koks kunnen zeker met dit boek aan de slag. Een degelijk, no-nonsense naslagwerk voor chocoladeliefhebbers.
    • Inventum Chocoladesmelter en Chocoladefondue CD01: Eenvoudig chocolade smelten om te decoreren. Ook te gebruiken voor glazuur natuurlijk, voor het warmhouden van sauzen of als chocoladefondue.
    • Bonusan Poeder Chocolade, Eiwitshake: Ondersteunt de opbouw van spieren en andere vormen van bindweefsel. Het zorgt voor een sneller herstel na ziekte en is geschikt voor situaties waarbij meer eiwitten benodigd zijn. Bevat isolaten (vrijwel zuiver eiwit) uit wei en soja. Het poeder bevat zeer hoge concentraties BCAA-aminozuren en glutamine.
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Related Posts

    Barbecueweer

    9 juni 2022

    voeding en gezondheid

    2 mei 2022

    Calorieën verbranden

    17 augustus 2021

    Leave A Reply Cancel Reply

    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    © 2023 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.