“Chocolade gezonder dan fruit”

0
Chocolade gezonder dan fruit? Cacao en pure chocolade bevatten meer antioxidanten, polyfenolen en flavonoïden per gram dan fruitsap. Dit volgens onderzoek van het Hershey Centre for Health and Nutrition. Polyfenolen werken ontstekingsremmend en flavonoïden zijn krachtige antioxidanten. Antioxidanten beschermen lichaamscellen tegen het effect van vrije radicalen. Vrije radicalen versnellen het verouderingsproces en hebben een schadelijke uitwerking op het lichaam.

Chocolade (melk of puur maakt niet uit) bevat altijd nog veel verzadigde vetten. Wanneer de chocolade verwarmt is geweest dan verliest het bijna al haar positieve eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan bijvoorbeeld bij chocomelk en chocoladesaus.

De onderzoekende instantie is echter verbonden aan Hershey’s (een Amerikaans chocolademerk). Het Hershey Centre for Health and Nutrition is gericht te onderzoeken wat de positieve effecten van cacao en chocolade zijn. Het is dan volgens ons wat kort door de bocht om te beweren dat chocolade gezonder is dan fruit.

Delen.

Over de schrijver

Laat een reactie achter