Biologische maaltijdbox

0

Biologische maaltijdbox steeds populairder

De maaltijdbox kennen we allemaal wel. Recent bleek nog uit onderzoek van Multiscope dat liefst 82% van de Nederlanders bekend is met HelloFresh. 10% van de Nederlanders geeft aan wel eens een maaltijdbox besteld te hebben. Men gaf aan dit te doen vanwege de variatie in de box en de nieuwe recepten waar men kennis mee maakt.

De meest bekende aanbieders zijn op dit moment HelloFresh, de Allerhande Box en Mathijs Maaltijdbox. Vaak stunten zij met flinke kortingen. Op die manier kun je al heel voordelig kennismaken met een maaltijdbox. De goedkoopste maaltijdbox van Nederland is op dit moment de box van Albert Heijn. Dankzij een Allerhande Box Kortingscode zelfs nog voordeliger.

De biologische maaltijdboxen zijn misschien wat minder bekend, maar winnen snel aan populariteit. Populaire biologische boxen zijn de Beebox, De Krat en Streekbox. Deze aanbieders steken misschien minder geld in reclame en kortingen, maar focussen zich voor de volle 100% op de (verse, eerlijke en biologische) inhoud. Wanneer je een van deze biologische maaltijdboxen besteld, weet je in elk geval zeker dat alle producten en ingrediënten direct van het land komen. Rechtstreeks van de lokale boeren en telers! Wanneer je de box opent zie je welke boer de courgettes en tomaten heeft geteeld. Dat voegt zeker iets extra’s toe aan de beleving van deze boxen.

Een eerlijke prijs voor de biologische boeren

Zo krijgen deze boeren ook nog eens een eerlijke prijs voor hun producten. Hoe dat komt? Heel simpel: aanbieders als Beebox en De Krat werken in de meeste gevallen rechtstreeks met hun boeren. Er zitten dus geen partijen tussen die ook nog iets moeten verdienen aan de producten. Op deze manier zijn deze biologische maaltijdboxen vaak niet eens duurder dan de populairdere “mainstream” boxen als die van HelloFresh. De “Box Maaltijden” van Beebox bestel je bijvoorbeeld voor € 38.—wat goedkoper is dan de Mathijs Maaltijdbox en HelloFresh!

Dus wil je gezond eten, en koken met echt verse producten, welke op een duurzame manier tot stand zijn gekomen dan past een dergelijke biologische maaltijdbox goed.
De maaltijdboxen van Beebox en De Krat hebben beide zowel het EKO keurmerk als het B-corp keurmerk. Dit toont aan dat zij zich daadwerkelijk inzetten voor een betere wereld! Op Maaltijdbox.org vind je een overzicht van alle beschikbare maaltijdboxen, foodboxen, groenteboxen en fruitboxen. Je vind hier een objectieve vergelijking, maar ook kortingscodes om de boxen met een extra korting te bestellen!

Relevante links:
Delen.

Laat een reactie achter