Beautyfood, reclamekreet of werkelijkheid?

0

De term beautyfood kom je steeds vaker tegen. Het suggereert dat je door bepaald eten een mooier uiterlijk krijgt. Dat klinkt als reclame, maar is het dat ook?
De naam beautyfood zal vast wel bedacht zijn door reclamemakers. Maar voeding kan er wel degelijk voor zorgen dat je er beter uitziet. Sterker nog: ik zeg niet dat het kan, maar dat het er echt voor zorgt!

Wat dan? Denk bijvoorbeeld aan de huid. Deze blijft zacht en soepel door een goede vochthuishouding. Van buiten gevoed door, vaak dure crèmes. Van binnenuit gevoed door vocht zoals water. Maar ook andere voedingsmiddelen, zoals groente en fruit, zorgen voor een mooi uiterlijk. Vitamines zorgen voor een stralende teint doordat ze de celvernieuwing versnellen. Goede onverzadigde vetten zorgen dat de celwanden stevig blijven en daarmee minder snel vocht verliezen.

We testen en selecteren momenteel een aantal van die Beautyfoods. Deze zullen we voor u rangschikken naar specifiek doel. U bepaalt dan zelf of u eet voor (behoud van) mooie nagels, haar of huid.

Relevante links:
  • Uw Voedingsplan, gezonde voeding per levensfase. Uw voedingsplan geeft u concrete adviezen en aanwijzingen over hoe u gezond kunt eten, zodat u zo lang mogelijk fit en vitaal blijft. Auteur DietCetera, Nederlands, 80 pagina’s. Per persoon gemaakt
  • Wat is nu gezond? Auteur Prof. dr. Martijn B. Katan, Nederlands, 255 pagina’s. In dit boek wordt in normaal taalgebruik wetenschappelijke kennis over voeding en eten overgebracht.
Delen.

Laat een reactie achter