Ongewenste assortimentswijziging

0

Vervelend als een product dat je gebruikt, passend binnen je allergie restricties, door de supermarkt niet meer wordt verkocht. Vanwege een assortimentswijziging. Vandaag weer daar tegenaan gelopen. De Plus supermarkt heeft de Sinaasappelsap met Calcium van Riedel uit hun assortiment gehaald. Ik gebruik dit al vele jaren van mijn allergie bij mijn dessert, zelfs na een gebakken toetje. Dus nu op zoek of er een andere supermarkt is die het wel heeft, of voor me wil bestellen.

Dit is het, het derde product dit jaar dat uit de supermarkt verdwijnt wat past in mijn allergie dieet. Eerst was het ricedream Cuisine, kortgeleden de Wajang halvarine en nu dus mijn sinaasappelsap. Vanmorgen werd ik gewoon boos in die winkel.
Ik ben nog steeds op zoek naar de vervanging van de Wajang halvarine, maar heb nog niets gevonden wat net zo lekker is. Of waar ik aan kan wennen omdat mijn favoriet weg is.
Ik heb er zo de pee in dat ik moet onderdrukken dat ik eigenlijk niet meer naar die winkel wil. Daarom maar een toetje gemaakt van rijstmelk (een andere plantaardige melk is ook mogelijk).

Recept:

½ liter vervangende melk, 1 eetlepel sinaasappelsap, 75 gram suiker, 30 gram cacao, 40 gram maïzena en 2 vormpjes die je koud omspoelt voor gebruik.
Meng de cacao met de suiker en de maïzena. Maak er met de melk een papje van en roer dat glad. Breng de rest van de melk met het sap aan de kook. Giet al roerend het papje erbij en laat de pudding nog even koken. Daarna laten afkoelen in een bak met water onder af en toe roeren. Giet de pudding daarna in de vormpjes en dek ze af met wat afdekfolie. Af laten koelen tot het een pudding is.

Carin Vermeulen
Diëtist

Relevante links:
  • Meer weten over calcium en magnesium. Auteur Christopher Teller, Engels. Calcium is one the most active minerals that works in your body to keep your alive. It gives your bones solid structure and is involved in muscle contractions with magnesium.
  • Calcium, Magnesium & Zink tabletten. Uitgebalanceerde mineralen formule met calcium, magnesium en zink. Het is, volgens de fabrikant, speciaal ontwikkeld voor het behoud van een normaal beenderstelsel.
  • Supergezonde sappen en smoothies. Auteur Amanda Cross, Nederlands, 120 pagina’s. Dit boek geeft recepten voor drankjes en smoothies die passen in een koolhydraatarm dieet (low carb). Overzicht van groente met hun beschermende werking, een top tien van fruit en van groente met een laag koolhydraatgehalte et cetera.
Delen.

Laat een reactie achter